Pécsi Csokoládé Karnevál – 2016 • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Pécsi Csokoládé Karnevál – 2016

Szombaton indul a IV. Csokoládé Karnevál a Zsolnay Kulturális Negyedben. Március 5-én és 6-án minden a csokoládéról fog szólni, lesz kézműves csokoládék vására, előadások, gyerekprogramok, csokiszökőkút, kiállítás és Zsolnay csokoládé készítése!

CsokoladeAz ország minden részéből érkező csokoládék kiállításán és vásárán a látogatók személyesen találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel. Üzemelni fog a sokak által kedvelt csokoládé-szökőkút, az édesszájúak akár pillecukrot is mártogathatnak a tejcsokoládéba. A látogatók figyelemmel kísérhetik, ahogy a Csoko-Láda Csokibolt munkatársai több ezer apró csokoládémozaikból Zsolnay csempeképet készítenek. A kirakott, több négyzetméternyi felületre a Zsolnay Porcelánmanufaktúra festői csokoládéval festik a hamisítatlan Zsolnay mintákat.

A gyerekek a csokis játékokat ingyenes játszóházakon élvezhetik a karnevál teljes ideje alatt. Minden gyermek kaphat egy elfogyasztható csokoládés jelet, egy ehető tetoválást! Szombaton 15 órától pedig mesesarok várja őket, ahol L. Molnár Edit pécsi írónő felolvassa legújabb csokis meséjét. Bonbonkészítő bemutatón is részt vehetnek az érdeklődők, az elkészült finomságokat természetesen el is fogyaszthatják. Továbbá minden látogató tombolajegyet kap, a sorsoláson értékes nyeremények találhatnak gazdára.

Igazi különlegességnek ígérkezik a csokoládépapír-kiállítás, amely távoli országokból származó, különleges, limitált, vagy épp letűnt korok csokoládécsomagolásait mutatja be.  A Csokoládé Karnevál a finomságok mellett szakmai előadásokat is kínál, melyek a csokoládé témájának talán kevésbé ismert, izgalmas határterületeire kalauzolják a látogatókat. Az előző évekhez hasonlóan többek között neves csokoládékészítő, dietetikus és csokiblogger osztja meg gondolatait a máig legnépszerűbb édesség aktuális kérdéseiről.

Március 5-én délben Foki Izabella, a Lapos Csokoládé Kft. képviselője tart előadást A csokoládé varázsa címmel. Csiszár Katalin csokoládékészítő (Rózsavölgyi Csokoládé Manufaktúra) a molekuláris csokoládéról tart ismertetőt 14 órától, majd 16 órától a kakaó csodafájáról tudhatnak meg többet az érdeklődők Babayné Boronkai Erzsébettől, a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjének igazgatójától.

Március 6-án a csokoládé és egészség témakörét járja körül Deszticsné Nagy Katalin dietetikus délelőtt 11 órától. Mosonyi Éva (Csoko-Láda Csokibolt és Manufaktúra) Csokoládé és művészet címmel tart előadást 13 órától. A szakmai programok sorát 15 órától Harka Éva csokiblogger zárja, témája: Csokoládé az irodalomban.

Aki nem tud betelni napközben az édességgel, az részt vehet az esti, díjköteles kísérőprogramokon is, melyek minden érzékszervre hatással lesznek. A Zsolnay Étterem március 4-én Csokivarázs – élményvacsorát kínál, másnap pedig Csokoládé koncert lesz a PTE Zeneművészeti Kar hallgatóival, csokikóstolóval, sok zenével és meglepetéssel.

Tavaly – engedve az édes csábításnak – több mint kétezer látogató érkezett a programra, s a szervezők bíznak benne, hogy idén még több embernek sikerül megédesíteni a napját.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Pécsi Csokoládé Karnevál – 2016”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés