Jubilál az Országos Étterem Hét • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Jubilál az Országos Étterem Hét

Az idén tavasszal több, mint százharminc felső- és középkategóriás étterem kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők a X. Országos Étterem Héten, március 21. és 27. között. Aki előzetesen asztalt foglal a www.etteremhet.hu weboldalon, minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3,300.– forinttól kezdődő áron (amely a szervízdíjat is tartalmazza), szabadon választva a résztvevő éttermek közül.

A tizedik, jubileumi Étterem Hét alkalmából a szervezők és a résztvevő vendéglátók a bevétel egy részét felajánlják a Gyermekétkeztetési Alapítványnak, hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésének támogatására. A kitűzött cél az, hogy a felajánlásnak köszönhetően az új év jegyében 2016-ban, legalább 2016 gyermek lakjon jól.

A vendégek részéről nagy igény mutatkozott arra, hogy a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kiemelt minőségű menüt kínáljanak. Ezért a 2016. tavaszi Étterem Héten ismét jelen lesznek az ún. Prémium menük, melyeknek ára 4,900.− forint lesz. A Prémium menük különleges minőségét kiváló, Michelin ajánlással is rendelkező éttermek fémjelzik.

 A X. Országos Étterem Hét sajtóebédjén a Corinthia Hotel Budapest Brasserie & Atrium Étterme mutatta be az eseményre készült teljes menüajánlatát. A Corinthia Hotel Budapest másodszorra vesz részt az Országos Étterem Héten. A szálloda Michelin Guide ajánlású Brasserie & Atrium étterme valódi fine-dining élménnyel, magyar és nemzetközi ételekkel, tradicionális és modern gasztronómiai mesterfogásokkal várja a gourmet kalandokra vágyó vendégeket. A prémium kategóriában kínált ételek minőségéről Ölvedy Balázs séf gondoskodik, aki fiatal kora ellenére már a világhírű Sylti Gourmet Fesztiválon is megcsillanthatta tehetségét.

A sajtótájékoztatón résztvevő úságírók a fantasztikus ízek mellett megismerkedhettek Kovács Antal sommelier bajnokkal; Ölvedy Balázs chef-el a Brasserie & Atrium étteremtől, Lexa András éttermi igazgató a Costes és Costes Downtown étteremtől, és Berta Klárával a Gyermekétkeztetési Alapítványtól. A bemutatót Kiss Zoltán, az Országos Étterem Hetet szervező DiningCity étteremajánló képviselője moderálta.

Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a magyar vendéglátás legmagasabb szintjeit. A programban résztvevő kiváló éttermek az étlapjuk legjavát kínálják vendégeiknek: általában 3-4 féle előételből, főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői. A sokak által megszeretett rendezvény keretében a legutóbbi alkalommal több mint 24 ezren látogattak el a résztvevő éttermek egyikébe. Sőt, az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt azoknak az érdeklődőknek a száma, akik az egy hetes program lehetőségét kihasználva több éttermet is kipróbáltak.

Az Országos Étterem Hétre személyesen vagy telefonon NEM lehet asztalt foglalni – erre a célra a rendszer csak az online foglalásokat regisztrálja a www.etteremhet.hu weboldalon. A foglalásra március 2-tól van lehetősége az érdeklődőknek. A vendégek az asztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kapnak e-mailben a foglalás sikerességéről.

A programba bekapcsolódott 31 vidéki étteremből kettő Pécsett található: a Jókai Bisztró és a Zsolnay étterem.

 

A képen balról jobbra Olvedy Balázs, Lexa András Kiss Zoltán Kovács Antal Berta Klára Fotó: Lantai József

A képen balról jobbra Olvedy Balázs, Lexa András, Kiss Zoltán, Kovács Antal, Berta Klára
Fotó: Lantai József


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS