Nincs szabad sajtó szabad társadalom nélkül • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Nincs szabad sajtó szabad társadalom nélkül

Bombera Krisztina, az ATV műsorvezetője, Galkó Balázs színész, előadóművész és Klecska Ernő, a Fejér Megyei Hírlap újságírója, lapszerkesztője vette át a 2016-os Szabad Sajtó kitüntetetéseket a Tas vezér utcai Danubius Flamenco Hotelben. A mintegy félszáz résztvevő között megjelent legmagasabb közjogi méltóságot viselő MSZP-s Hiller István szocialista országgyűlési alelnök is.

Az ellenzéki pártelnök Tóbiás József köszöntőjében kiemelte: a sajtószabadság pontosan megmutatja a társadalom állapotát, és ma semmi ok a magyar sajtó szabadságának ünneplésére. ez szolgalelkűség.

A díjazottak közül Bombera Krisztina az ELTE angol-amerikanisztika szakán, majd a jogi karán végzett. Tavaly novembertől minden hétköznap 21 órától Simon Andrással váltásban számolnak be a legfrissebb eseményekről a képernyőn.

Galkó Balázs színművész 1970-ben végzett a Színművészeti Főiskolán, tagja volt a Nemzeti Színház és a 25. Színház társulatának, játszott Szolnokon, Kecskeméten, Miskolcon, létrehozója és meghatározó részvevője a Művészetek Völgyének, jelenleg szabadúszóként Sopronban lép fel.

A Fejér megyei Klecska Ernő végzettsége szerint villamosmérnök és mérnökközgazdász, aki nemcsak korrekt tájékoztatása, hanem a kisebbségek jogainak védelmében tett erőfeszítésinek elismeréséért vehette át a kitüntetést.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS