Gedővári Imre olimpiai bajnok kardvívó nevét vette fel az új Olimpiai Baráti Kör • Hetedhéthatár

Sport

Gedővári Imre olimpiai bajnok kardvívó nevét vette fel az új Olimpiai Baráti Kör

A 2014. május 22-én elhunyt olimpiai bajnok kardvívó, Gedővári Imre nevét vette fel a Székesfehérváron idén áprilisban, 22-ként megalakult olimpiai baráti kör, melynek első vendége az olimpiai ezüstérmes Wichmann Tamás kenus volt.

Gitárral Wichmann Tamás, mellette Róth Tamás

Gitárral Wichmann Tamás, mellette Róth Tamás

Székesfehérváron az Aranybulla Könyvtár Alapítvány olvasótermében 2016. április 21-én 16.00 órakor a Gedővári Imre Olimpiai Baráti Kör megalakulása alkalmából élménybeszámolóval egybekötött előadást halhattak az érdeklődők. A program meghívott vendége volt a Halhatatlan Sportolók Egyesületének tagja, Wichmann Tamás kilencszeres kenuvilágbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, Nemzetközi Fair Play díjas sportember. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Gedőváriné dr. Kanovszki Katalin is.

A beszélgetést Róth Tamás fotóriporter vezette, akinek nagy szerepe volt a Baráti kör megalakulásában. A nagyszámú érdeklődő mellett sportriporterek, újságírók, sportolók is megtisztelték az eseményt. A beszélgetésen sok minden kiderült Wichmann Tamás sportolói múltjáról, kulisszatitkokat is megtudhattak a kenuzásról, örömökről-bánatokról, sikerekről-csalódásokról, sporttársakról- vetélytársakról.

A rendezvényen még zenei élményekben is része volt a közönségnek, Wichmann Tamás énekelt és gitározott is a résztvevőknek.

Gedővári Imre háromszor nyert világbajnokságot (1978 Hamburg, 1981 Clermont-Ferrand, 1982 Róma), 1981-ben Foggiában pedig Európa-bajnok lett, pályafutásából azonban az 1988-as Szöuli olimpiai bajnoki győzelem emelkedik ki a kardcsapattal, amelyet Bujdosó Imrével, Csongrádi Lászlóval, Nébald Györggyel és Szabó Bencével alkotott. Emellett az 1980-as Moszkvai olimpián egyéniben és csapatban is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Róth Tamás meghívott készülő könyvem bemutatására a könyvtárba, amit köszönettel elfogadtam.

Az új Olimpiai Baráti Körnek sok sikert és kitűnő vendégeket kívánok!

(Forrás. Mob.hu)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS