Két program, amit nem szabad kihagyni a Zsidó Művészeti Napokon • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Két program, amit nem szabad kihagyni a Zsidó Művészeti Napokon

A Zsidó Művészeti Napok idén tavasszal először kerül megrendezésre Budapesten. A május 28. és június 14. között megtartásra kerülő új rendezvénysorozat a zsidó kultúra sokszínűségét változatos művészeti produkciókkal, több belvárosi helyszínen kívánja bemutatni az érdeklődő közönségnek.

ZSMNAz ismert kulturális terek, koncerttermek, színházak, és mozik mellett, mint pl. a Zeneakadémia, az Uránia Nemzeti Filmszínház, az Átrium Film-Színház, az A 38 Hajó, a BMC, a lazább atmoszférájú, erzsébetvárosi kulturális, gasztronómiai és szórakoztató terekben is különleges programok várják a látogatókat, köztük a Mazel Tov-ban, a Liblingben, a Fogasban… A Zsidó Művészeti Napokhoz a fővároson kívül néhány vidéki nagyváros is bekapcsolódott, mint pl. Debrecen, Sopron, Veszprém. A számos program közük kettőre hívjuk fel a figyelmet, de természetesen jó szívvel ajánljuk olvasóink figyelmébe az összes eseményt.

Ébredés címmel június 1-jén az Uránia Nemzeti Filmszínházban Kerül sor Lerch Isván, Malek Andrea és a SuperGroup koncertjére. A magyar beatkorszak Lerch István és a gyönyörű Malek Andrea koncertjén elevenedik meg a hazai a capella koronázatlan királya, a Singer Street vendégszereplésével.  A közel kétórás zenei utazás az 1977-ben alakult V’Moto-rock időktől indul, majd Lerch szólólemezei, Charlie-nak írt slágerei, és – nem utolsó sorban az est másik főszereplője – Malek Andrea részére írt dalai hangoznak el. Csupa ismert sláger, a Jégszív, az Angyallány, a Tűzvarázsló, a Gyere és szeress, a Pesti lány, a Gyere, hangolj rám, és megannyi jól ismert dal, amit az egész ország ismer.

Magyar flódni címmel Kováts Kriszta és Nyáry Krisztián estje június 4-én, 19:00 órakor kezdődik az Átrium Film-Színházban. Kováts Kriszta és Nyáry Krisztián közös estjén nagy íróink addig nem ismert szerelmi történetei, igazi hősei és merész magyarjai június 4-én kilépnek a papírra vetett sorok közül és a Kováts Kriszta Kvintett dallamainak ölelésében válnak elevenné.  A zsidó és magyar kultúra úgy olvad össze ezekben a sorsokban, mint a flódni rétegei az ember nyelvén – elválaszthatatlanul. Az előadás előtt a vendégeik Raj Ráchel flódnijából kapnak kóstolót!


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS