Szalmakalap Fesztivál • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Szalmakalap Fesztivál

Kaba Lamine, a Kaba Farm tulajdonosa, kistermelő Almáskeresztúron. Kecskékkel és a belőlük készülő élelmiszerekkel foglalkozik. Néhány éve elhatározta, hogy megosztja otthonát, szemléletét a hozzá hasonló termelőkkel és vásárlókkal, létrehoz egy közös teret, ahol a szabadban, zöld környezetben, kötetlenül lehet ismerkedni, beszélgetni. Így született meg a Szalmakalap Fesztivál ötlete. 2014. júniusában rendezte meg először a fesztivált a farmján azzal a céllal, hogy egy helyszínen minél több kistermelő gyűljön össze, akik bemutathatják termékeiket és önmagukat a nagyközönségnek és egymásnak.

szalmakalap

Az első fesztivál megrendezését pályázati támogatások segítették. Sokat jelentett ismertségének, hogy a Vidéki ízek nagykövete, Borbás Marcsi is elfogadta a szervezők meghívását. Neki köszönhetően a Gasztroangyal című műsorban is szerepelhetett az első hivatalos Szalmakalap Fesztivál. A fesztivált a kistermelői piac és a különleges környezet mellett gyermekműsorok és zenei programok is színesítették. A fesztivál tematikája a világzene köré épült: volt magyar folk-, country, konga, jazz és afrikai népzene is. A 2015-ös fesztiválon ünnepelték a Kaba Farm 10 éves fennállását is.

A szervezők 2016-ban, június 18-ára a régión belüli partnereiken túl az ország legsikeresebb termelői piacait és termelőit is meghívták. Velük együtt tovább színesedik a gasztronómiai, kistermelői kóstoló fesztivál. Idén is nagy hangsúlyt fektetnek a gyerek- és zenei programokra. A fellépők többek között: Summer Jam, Zengő (autentikus magyar népzene), Afrikai „Sanké” dobegyüttes, Salsa Ungára, Speakers of Zion (Reggae zene), Hetedik Ég táltos Közönsége (magyar sámánzene), valamint spontán formációk fognak fellépni, lesz örömzenélés.

A gyerekeknek lesz pónilovaglás és a bükkösdi Lovarda Light Egyesület jóvoltából ingyenes lovaglás körkarámban. A sportos felnőtteknek szervezett kerékpártúrák indulnak közeli településekről (pl. Szigetvárról). Idén is megtartják naponta több alkalommal a vendégek kedvenc programját, a terelőkutya-bemutatót, amiben tíz kecske is részt vesz. Az állatmenhelyi kölyökkutya-simogató kis árva jószágait akár örökbe is fogadhatják, haza is vihetik a látogatók.

További információk a fesztiválról ide kattintva érhetők el.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS