27. Villányi Vörösbor Fesztivál • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

27. Villányi Vörösbor Fesztivál

Közel 30 neves borászat, Rúzsa Magdolna, a Budapest Bár, a Bikini, Herczku Ágnes és Berecz András, látványos szüreti felvonulás, utcaszínház, „bor-virág” virágkötészeti verseny és természetesen a vörösbor az idei, szeptember 30 – október 2. között megrendezésre kerülő 27. Villányi Vörösbor Fesztivál főszereplői.

vorosbor_fesztival_2016A Villányi Vörösbor Fesztivál az ország egyik legismertebb szüreti fesztiválja, amely fennállásának több mint negyed százada alatt a bor- és gasztrokultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti is kulturális programok legnagyobb hazai eseménye, ahol a borkultúra népszerűsítése mellett Villány, a vitalitás, a kvalitás és a kreativitás városa is évről évre bemutatkozik turisztikai látványosságaival. A három napos esemény központi helyszíne, a gyönyörűen kialakított Villányi Rendezvénytér mellett az Eislingen téren, a Teleki Szakképző Tanpincéjében, a Fő téren és a Pincesoron is zajlanak majd a programok, a legkedveltebb könnyűzenei együttesek mellet, a világ-, és a népzene ismert képviselői, valamint a helyi és a környékbeli hagyományőrző csoportok, gyerekprogramok, utcaszínházak és a villányi borászok közreműködésével.

Jegyinformációk:
Napijegy: 1500 Ft
Fesztiváljegy: 2500 Ft (péntek-szombat);
A kétnapos fesztiváljegy mellé egy darab üvegpohár jár!

A vasárnapi program INGYENES.
A belépés 14 éves kor alatt INGYENES.

Bővebb információk: www.villanyiborfesztival.hu/vorosbor/

 

RÉSZLETES PROGRAM

 

Szeptember 30. (péntek)

16:00-18:00 Népi játékok
Eislingen tér
Hagyományok ihlette játékpark gyerekeknek.

18:00 Megnyitó
Rendezvénytér
Beszédet mond: Takáts Gyula polgármester.
Bemutatkozik a Villányi Borrend és a Villányi Fúvószenekar.

19:00 The BlackBirds
Kisszínpad
A világ legismertebb Beatlest játszó zenekarai közé tartozó The BlackBirds együttes a színpadra varázsolja a legendás Beatles koncertek hangulatát. Az együttes 2004-ben alakult azzal a szándékkal, hogy a színpadon életben tartsa a „gombafejűek” -, valamint a szétválás utáni szólókorszak dalait.

20:00 Bikini
Rendezvénytér
Az 1992-es feloszlást követően a Bikini 1997-ben újjáalakult, hogy azóta a korábbiaknál is jobb albumokat készítsen, s ott legyen minden városban és faluban, határon innen és túl. Hogy egyszerre szórakoztasson és gondolkodtasson el, hogy felnyissa a szemeket, ugyanakkor reményt is adjon.

22:00 Utcabál
Rendezvénytér
Hagyományos sváb utcabál az UnterRock zenekarral.

21:00 DJ TOM-I
Kisszínpad
A hamisítatlan funky hangulat felelőse DJ TOM-I, aki rég hallott csemegéket és különleges party szettjeit állította sorba.

 

Október 1. (szombat)

10:00-18:00 Népi játékok
Eislingen tér
Hagyományok ihlette játékpark gyerekeknek.

10:00-12:00 „BOR-VIRÁG”
Teleki Szakképző Tanpincéje – Rákóczi u. 17.
Virágkötészeti verseny és bemutató.

11:00 Folkfusion
Kisszínpad
Bemutatkoznak a környékbeli települések kulturális csoportjai.

13.30 Veteránautó felvonulás
Baross Gábor utca

14.00 Szüreti felvonulás
Pincesortól a Rendezvénytérig
Az ország egyik legszínesebb és legvidámabb szüreti felvonulása.

14:30 KultúrSzüret
Kiszínpad
Bemutatkozik a Villányi Kulturális Egyesület.

15:00 Ünnepélyes hordócsapolás
Rendezvénytér

15.30 Bartók Béla Férfikar koncertje
Rendezvénytér
Az 1945-ben alakult kórus az utóbbi években számos nemzetközi kórusversenyen és fesztiválon szerepelt kiemelkedő sikerrel.

16:30 Herczku Ágnes és a Banda
Kisszínpad
Herczku Ágnes és Nikola Parov a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei. Legújabb műsorukban Herczku Ágnes hagyományőrző albumának dalai mellett az aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas szerzőpáros saját szerzeményei, világzenei feldolgozásai szerepelnek.
A koncerten Herczku Ágnest és Nikola Parovot kiváló népzenészek, valamint Födő Sándor Fodo zongorán, harmonikán és ütőhangszereken kíséri.

15:00 Borsuli
Diófás tér
Szakmai beszéltetés fiatal villányi borászokkal a borvidék borairól, borkultúráról, a borkóstolás rejtelmeiről, valamint a bor és az egészséges életmód kapcsolatáról, nem csak borszakértők számára. Résztvevő borászok: Gere Andrea, Gere Zsolt, Günzer Roland, Jekl Flóra. A beszélgetést Győrffy Zoltán vezeti.

16:00 Steam ON!
Eislingen tér
Egy klasszikus utcaszínház zsonglőrök és akrobaták előadásában.
A történet a steampunk világában játszódik, amely egy kitalált kor, a reneszánsz technológia és az ipari forradalom gőzgépeinek korát idézi és a sci-fi és a fantasy világából is merít. A három fura figura egy gőzhajtású velocipéd triciklivel menekül a törvény elől. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor gépük lerobban… Vajon meg tudják szerelni időben?

16:30 Bohemian Brass Quintets
Pincesor
A Beremendi és Villányi Ifjúsági Fúvószenekar zenészeinek koncertje.

17:00 Borakadémia
Diófás tér
Szakmai beszélgetés villányi borászokkal a borvidék borairól, borkultúráról, a borkóstolás rejtelmeiről nem csak borszakértők számára. Résztvevő borászok: Bock József, Gere Attila, Polgár Zoltán, Tiffán Ede. A beszélgetést vezeti: Győrffy Zoltán.

18.00 Budapest Bár | Vendég: Bangó Margit
Rendezvénytér
A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt. Saját, védjeggyé vált „budapest báros” hangzásvilágukra hangszerelik a dallamokat, legyen szó klasszikus zenéről, swingről, jazzről, sanzonról, popzenéről vagy klezmerről. Bangó Margit mellett, „állandó vendégénekeseik” is elkísérik őket Behumi Dóri, Rutkai Bori, valamint Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven zenekar frontembere.

18:30 Mongoose Limit
Kisszínpad
Fiatal kaposvári zenészekből álló, 2011 óta létező zenekar Easy című albumát mutatja be.

20:00 Steam On!
Fő tér

21.00 Rúzsa Magdolna
Rendezvénytér
Rúzsa Magdi Artisjus- és Fonogram díjas énekesnő, pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. Többszörös arany és platina lemezes, valamint díjak és elismerések tulajdonosa. 2007-ben az Eurovíziós Dalverseny 9. helyezettje, és szerzői különdíjasa volt. 2011. november 16-án bemutatott Magdaléna Rúzsa koncert-színház személyes vallomásokkal teli estjét eddig 60 ezer ember látta, immár ötödik évada a Pesti Színházban is látható. 2013-ban az Egyszer, a Szerelem, 2014-ben a Nélküled, és az Ég és föld, 2015-ben az Április és a Tejút című dalok nagy slágerek lettek tovább erősítve az énekesnő népszerűségét. 2015-ben indult az Angyal mellettem duett turné Presser Gáborral, amit eddig 16 városban mutatták be nagy sikerrel. 2016 február 26-27-én 18 ezer ember előtt adott dupla koncertet a Budapest Arénában.

21.30 Tűzzsonglőr show
Főtér

22:00 Rudan Joe akusztik
Kisszínpad
A 2010-ben alapított kéttagú formációban Rudan Joe-t partnere Tóth László, akusztikus gitáron kíséri.

22:30 Tűzijáték
Rendezvénytér

23:00 Szüreti bál
Rendezvénytér
Utcabál a Horizont zenekarral.

 

Október 2. (vasárnap)

10:00 – 18:00 Népi játékok
Eislingen tér
Hagyományok ihlette játékpark gyerekeknek.

10.00 Szüreti hálaadás
Rendezvénytér
Ökumenikus Istentisztelet.

15:00 Wine&Dance
Rendezvénytér
A Kapronczai Művészeti Iskola táncosainak bemutatója.

16:00 Berecz András
Rendezvénytér
A Kossuth-díjas Berecz András úgy tartja, hogy a mesemondó hivatása új életet lehelni a régi mesékbe, hogy a ma embere is megértse az öregek nyelvét, a maga boldogulására használja a régiek bölcsességét, becsülje a ráhagyott örökséget.

17:00 Táncház
Rendezvénytér


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS