Gyermekelőadások a Pécsi Harmadik Színházban • Hetedhéthatár

Színház

Gyermekelőadások a Pécsi Harmadik Színházban

A Pécsi Harmadik Színház 2016/2017-es évadának gyermekbérlete két nagyszerű előadást tartalmaz.

Teremtésmese

Teremtésmese

Écsi Gyöngyi felvidéki énekes-mesemondó 2011 óta lép fel rendszeresen gyermekeknek szóló előadásaival a teátrumban. Varázslatos egyéniségével, utánozhatatlan bájával, ízes palóc beszédével és történeteinek játékosságával könnyen bűvkörébe vonja gyermek és felnőtt közönségét; s közben, szinte észrevétlenül, nagyon komoly dolgokról mesél, mély tanulságokkal szolgál. A Teremtésmese arról szól, hogy megszületik az Ég, a Föld, muzsikálni kezdenek a szférák, és az Úr megteremti a Világot. Fel is díszíti a Földet Ádám részére hegyekkel-völgyekkel, virágokkal, kanyargó folyókkal, állatokkal és madarakkal. De a legnagyobb ajándék, amit Ádámnak adhatott, Éva volt. Vajon elég-e az ő erejük ahhoz, hogy jól sáfárkodjanak a rájuk bízott kinccsel?

A 8 éve működő fővárosi Pódium Színház tavaly a Varró Dániel verseiből összeállított, Kisunokám roppant cuki című zenés előadással aratott nagy sikert gyermekközönségünk körében, ezért most újabb sikeres produkciójukat látjuk vendégül. A Grimm testvérek által világhírűvé tett klasszikus mese, Piroska és a farkas története ezúttal mesemusicalként születik újjá. A rengeteg humorral, szép zenékkel tarkított előadás remek szórakozást ígér gyermeknek, felnőttnek egyaránt.

Piroska és a farkas

Piroska és a farkas

A Pécsi Harmadik Színház természetesen a 2016/2017-es évad során nemcsak e két gyermekprodukciót kínálja. Műsorukon tartják saját előadásaikat: a Nemes Nagy Ágnes verseire épülő Bors néni című zenés kalandot és a Csibész Csabi című interaktív koncertmesét. Igény szerint vendégül látják a szlovákiai énekes-mesemondó, Écsi Gyöngyi bármely előadását (Angyalbárányok, Az élet és a halál vize, A világ kenyere, Szőlőszem Kálmán) és Tamás Éva Játéktárának A Mikulás elveszett csengettyűje című új, interaktív koncertmeséjét is.

A teátrum kínálata gazdag, műfajilag változatos, és úgy állították össze a repertoárt, hogy minden korosztály megtalálja benne a számára érdekes, izgalmas, életkorához illő produkciókat. Saját és vendégelőadásaik azontúl, hogy az igényes szórakoztatás jegyében születtek, egytől egyig olyan irodalmi, szellemi értéket is képviselnek, amely a színvonalas oktatási-nevelési munkába tökéletesen beilleszthető. A színpadon megelevenedő történetek egy része klasszikus mesére épül (Bors néni, Piroska és a farkas), más részük népköltészetünk és népzenénk ősi kincseiből táplálkozik – a felvidéki énekes-mesemondó, Écsi Gyöngyi előadásai mind e gyökerekhez nyúlnak vissza. Szülő és pedagógus tehát egyaránt biztos lehet abban, hogy bármelyik előadásra viszi el a gyermekeket, a kis nézőknek az érzelmekre ható, őket lelkileg feltöltő, tartalmában és megvalósításában igényes, remek szórakozást nyújtó előadásokban lesz majd részük.

Mentés

Mentés

Mentés


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS