Fekete Péter a Pécsi Nemzeti Színházban • Hetedhéthatár

Színház

Fekete Péter a Pécsi Nemzeti Színházban

Október 7-én tartották a Pécsi Nemzeti Színházban a Fekete Péter című operett premierjét.

fekete_peter_plakatA Fekete Péter egy egyszerű, romantikus mese, igazi örökzöld dallamokkal fűszerezve. Ez a színdarab is, mint a legnépszerűbb operettek többsége olyan történelmi korszakban íródott, amikor a mindennapi élet küzdelmein csak a humorral átszőtt meseszerű valóság segíthetett át. Ma sincs másképp, mindenki szereti pár órára elfeledni a hétköznapok gondjait, vidám és bizakodó lenni, sírva nevetni, slágereket dúdolni, és a Fekete Péter épp ezt a gondtalan felüdülést nyújtja a közönségnek. 

A pechsorozatairól ismert főhős, Fekete Péter sok mindenért felelős: miatta zuhan a tőzsde, dől be az ingatlanpiac, ám a sármos és pénzhajhászó tőzsdecápa épp az ő balszerencséjére alapít vállalatot. Ez már önmagában elég humorforrás, de emellett a történet természetesen az operettektől elvárhatón a szerelemről is szól. Bár a fordulatokban bővelkedő történet során egymást követik a bonyodalmak, a végtelenségig összekuszálódnak a szálak, végül mégis mindenki megtalálja a párját, s vele boldogságát.

A főbb szerepekben Papp Endre e.h., Blahó Gergely e.h., Györfi Anna, Kulcsár Viktória, Józsa Richárd, Széll Horváth Lajos látható. Közreműködik a Pécsi Nemzeti Színház Énekkara és a Pécsi Szimfonietta.

Az alább megtekinthető felvételeket az előadás szerdai próbáján Komlós Attila készítette. Az összes kép ide kattintva érhető el.

 

fp_01fp_02fp_03fp_04fp_05fp_06fp_07fp_08fp_09fp_10fp_11fp_12fp_13fp_14

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS