Káplár László Jó Ember Díj • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Káplár László Jó Ember Díj

Káplár László, a 2003-ban ötvenévesen eltávozott újságíró kolléga, a jó barát, a jó ember nevének és emlékének fennmaradására jött létre a Káplár Alapítvány. A kulturális teljesítmények díjazására az alapítvány a névadó személye előtt tisztelegve létrehozta a Jó Ember Díjat – melyet évente egyszer ad ki a kuratórium döntése alapján. A Jó Ember Díjra március 31-ig lehet jelölni. A kuratórium olyan személyek jelölését várja, akik a szívükkel látva egyszerűen csak teszik a dolgukat önzetlenül, és közben észre sem veszik, hogy milyen sok ember javát szolgálják a széleskörűen értelmezett kultúra területén. A Hetedhéthatár web-oldaláról – www.hetedhethatar.hu – elérhető a Káplár László Alapítvány honlapja. A Jó Ember díjra a jelölést levélben az alapítvány székhelyén (7761 Kozármisleny, Mikszáth Kálmán u. 24.), telefonon a 30/575-3997-es számon, e-mail-en a hethatar@hetedhethatar.hu vagy a hethatar@t-online.hu címen lehet megtenni. A díj Judit Hagner, Németországban élő magyar származású szobrászművész alkotása.

A kuratórium tagjai: Bandi András (elnök), Borsós István (Pécs), Králik Ivánné (Siklós), L. Csépányi Katalin (Pécs), Tárkányi Béla (Debrecen).

A Jó Ember Díj eddigi kitüntetettjei:

2006 – Káplár László posztumusz
2006 – Dr. Rideg Lászlóné (Pécs, Szociális Háló Egyesület)
2007 – Varga Ilona (Budapest, Magyar Rádió)
2008 – Pécsi Géza (Pécs, Kulcs a muzsikához)
2009 – László Károly (Sepsiszentgyörgy, Tamási Áron Színház)

Mivel az alapítvány és a díj névadója, Káplár László természetbarátként családjával minden évben elment a Zengőre a bánáti bazsarózsa virágzásának idején, ezért a díjátadás is ehhez az időponthoz igazodik. Ez évben április 17-én, szombaton 11 órakor találkoznak a Zengő lábánál, Pécsváradon a várban a névadóra emlékező rokonok, barátok, tisztelők, valamint a díjazottak.

*

Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány – Székhely: Kozármisleny, Mikszáth K. u. 24. 7761
Adószám: 18326859-1-02.
Aki támogatni kívánja a Káplár Alapítványt, az az 50800104-11096568 számú bankszámlaszámra utalhatja át azt a pénzösszeget, amellyel hozzájárul az alapítványhoz, illetve csekk is kérhető telefonon, e-mail-en, levélben. A közhasznú alapítvány az adó 1%-ával is támogatható.


HozzászólásokArchívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS