Dr. Lelkes Miklós Zsolt: A magyar nép története I-II. • Hetedhéthatár

Népszerű tudomány

Dr. Lelkes Miklós Zsolt: A magyar nép története I-II.

Dr. Lelkes Miklós Zsolt: A magyar nép története I. és II. kötet a 2016. évi karácsonyi könyvpiacra jelent meg az Underground Kiadónál.

A szerző így ír munkájáról: „Ezt a könyvem azért írtam, mert láttam (és naponta látom), hogy milyen sok értéket (szellemi, erkölcsi és anyagi értéket) veszít el a magyarság történelmi múltjának és jelenének meg nem értése miatt. A közösség is, az egyén is. Megdöbbentően sokat! A társadalom nagy többsége, azok is, akiknek ez a veszteség ma még nem tűnik fel.”

A könyvben levő történelmi események bemutatása, érzékeltetése nem az akkori körülményekből, helyzetekből, légkörből való kiszakításukkal történik, hanem úgy, hogy egy átélhetőbb múlt jelenjen meg, olyan, amelyik elősegíti az igazságos mérlegelést, véleményformálást, ítéleteket. Csak utóbbin alapulhat a magyarság számára hasznos, igazi hazaszeretet.

A fülszöveg szerint „a könyv különleges értéke, hogy tárgyilagosságra törekvően próbálja bemutatni a magyar történelem eseményeit. Hogyan épültek a sumer zikkuratok? Kik voltak a szkíták? Miért egyedülálló hely a Kárpát-medence? Mi biztosította a kalandozó magyarok sikereit? Miért él Mátyás a népmesékben igazságos királyként? Hogyan készítette Gábor Áron az ágyúkat? Milyen okok vezettek az 1944. március 18-i német megszálláshoz? Mi volt 1956 világtörténelmi jelentősége? Mit kíván a magyarságtól a hazaszeretet?

Az érdekes, olvasmányos, és elgondolkodtató könyvet a szerző nem csak a fiataloknak szánta, hanem minden magyarnak, akit érdekel a jelent oly sokban befolyásoló múlt, és hajlandó eltűnődni a világ, benne Magyarország jövőjén.”

http://undergroundbolt.hu/a-magyar-nep-tortenete-i
http://undergroundbolt.hu/a-magyar-nep-tortenete-ii


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS