Jól szerepeltek a magyar sörök Dublinban • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Jól szerepeltek a magyar sörök Dublinban

Magyarország összesen 23 díjat hozott el a neves Dublin Craft Beer sörversenyről. Az összesen 370 nevezett sör közül Magyarországról 44 nevezés érkezett 10 sörfőzdétől, ami azt jelenti, hogy minden második sör helyezést kapott. A díjakról 28 fős nemzetközi zsűri döntött, az átadón részt vett Horváth Péter, a magyar nagykövetség külgazdasági attaséja is.

A nagydíjat jelentő Dublin Cupot a Horizont Sörműves Kft. nyerte Saison Witbier sörével. „Korábban a stoutok uralták ezt a versenyt, ma a legmagasabb minőségi szinteket is megütő, más típusú sörök versengenek a legjobb helyezésekért” – mondta Dr. Gearóid Cahill, a Dublin Craft Beer Cup főbírója és az Alltech Sörfőzési Tudományokkal foglalkozó igazgatója.

 

Az aranyérmes Horizont sörfőzde legénysége

A magyar díjazottak:

Aranyérem:
Horizont – Saison Witbier (Nagydíjas is)
Fűtőház sörfőzde, 327-139 nevű söre

Ezüstérem:
Fűtőház sörfőzde
Hopfanatic
Hop Top Brewery
Mad Scientists
Mecénás Sörműhely
Synthesis Brewing Co.

Bronzérem az ezüstérmes főzdéken kívül:
Etyeki Sörmanufaktúra
Monyo Brewing co.
RothBeer

 

A Dublin Craft Beer Cup szervezői és nyertesei  2017. március 3-án Budapesten sajtónyilvános díjkiosztón és kóstolón adták át az Alltech Craft Brews and Food Fair nemzetközi sörverseny fődíját a Horizont sörfőzdének, és kategóriánként díjazták a további 9 sörfőzde nyertes söreit. Az eseményen valamennyi érintett sörfőzde képviselője jelen volt és a díjnyertes sörök töltötték meg a sörcsapokat is. A Dublinban sikereket elérő sörök mellé fenséges ír pub food dukált, amit a Krak’n Town legénysége biztosított a József körút 31-A-ban.

Mentés


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS