Kirakatverseny a színházi találkozón • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Kirakatverseny a színházi találkozón

A Magyar Dekoratőrök és Kirakatrendezők Szövetsége (Dekorszövetség) idén újra megszervezi a Pécsi Országos Színházi Találkozóhoz kapcsolódóan a Kirakatversenyt. Az országos kirakatverseny fő célja, hogy az idei POSZT (Pécsi Országos Színházi találkozó) versenydarabjaihoz kapcsolódó látványos kirakatokat és kirakati installációkat készítsenek a versenyzők az utcai kirakatokban.

Az idei évben három újdonsággal készül a Magyar Dekoratőrök és Kirakatrendezők Szövetsége (Dekorszövetség), amely nyolc éves helyi tapasztalattal és hatodik alkalommal szervezője a versenynek.
Grand Opening: kirakat vernisszázs, azaz az elkészült versenykirakatok ünnepélyes keretek között, zenekar felvonulásával kerülnek leleplezése. Ezért a versenykirakatokat a szervezők kérik takarásban elkészíteni. A takarás akkor kerül majd le, amikor a zenekar elhalad az adott kirakat előtt. Ezzel a színes, hangos eseménnyel kívánják felhívni a helyiek, ill. a városba érkezők figyelmét a résztvevő üzletekre valamint a POSZT-ra.
Esti világításban is értékelve lesznek a versenykirakatok.
A verseny kirakatrendezői automatikusan részt vesznek az „Év kirakatrendezője” címért való versenyben, melyet a Dekorszövetség hirdet meg.

 

 

A továbbiakban a részletes versenyfelhívást közöljük.

A verseny helyszíne: Pécs, a belvárostól a Zsolnay-negyedig terjedően.

A verseny témája: A POSZT-hoz (Pécsi Országos Találkozó) kapcsolódva a színházi találkozó verseny-színdarabjainak és az „Off” programjainak feldolgozása a kirakatban. A kirakat témájához szabadon választható bármelyik a POSZT bemutatói közül, de az adott üzlet termékeinek is szerepelnie kell a kompozícióban.
A versenyre jelentkezők köre: profi vagy amatőr kirakatrendezők, dekoratőrök, díszlettervezők, diákok, alkotóművészek, lakberendezők, stylistok, diákok, üzletek, üzlettulajdonosok és alkalmazottaik (nem teljes a lista).
Nevezési díj: 10.000.- Ft / versenykirakat – melyet a megjelenési felületek szakmai előkészítésére és a versennyel kapcsolatos költségekre fordítunk.
A díj befizetése a regisztrálást követően átutalással történik.
Jelentkezés / regisztrálás: 2017. június 01. éjfélig a dekorkiallitas@gmail.com e-mail címre lehetséges. Az e-mail tárgya: „Nevezés a POSZT a kirakatban versenyre”. A nevezésben az alábbiakat kérjük megadni: név, csapat esetén nevek, lakcím, telefonszám, aktív e-mail cím, foglalkozás és/vagy kapcsolat a témával.
Versenykirakatok készítése: 2017. június 8. 10:00–18:00
Zsűrizés: a zsűri esti és nappali fényben is értékeli a kirakatokat.
A versenykirakatok értékelése és díjátadás: 2017. június 17.
Bontás: 2017. június 18-tól. Kérjük, a versenykirakatok a POSZT ideje alatt álljanak.
Díjak: Szakmai és közönségdíj, POSZT díja, Dekorszövetség díja, Baranya megyei Iparkamara díja, Pécs város díja. Egyéb díjak: Hétfogás Fogadó Villány, Törley Pezsgőpincészet, vásárlási utalványok, ajándéktárgyak.
A verseny további részleteit a jelentkezés után küldjük el.

 

A „POSZT a kirakatban 2017” kirakatversenyen lehetőség van pályázni üresen álló üzlet kirakatában való versenyzésre

A pályázók köre: diákok, diákcsoportok, amatőr vagy képzett művészek, művészcsoportok, dekoratőrök, kirakatrendezők, lakberendezők, stylistok de bárki, aki kedvet érez látványos és hangulatos tér berendezésre.

Helyszínek:
– Király u. 12.
– Király u. 18. (Színház tér keleti része, volt Hajas szalon)
– Perczel u. 19. (Színház tér keleti része, sarokban, a lépcső mellett)
– Majorossy u. 1. (Király utcai felülettel is)
– Király u. 58. – 2 db ingatlan.
A kirakatokat a pályázatok beérkezési sorrendjében osztják ki a szervezők. A nem kereskedelmi céllal készült versenykirakat esetén a verseny szervezője a nevezési díjtól eltekint.

 

Infó vonal: Berzsenyi Márta: 70 775-8817 és Varga László: 30 939-4321 szervezők
További kérdéseikkel forduljanak a kapcsolattartókhoz!

 

A rendezvény szervezője: A Dekorszövetség.
A verseny és a szervezőjének hivatalos weboldala: www.dekorszovetseg.hu
A verseny hivatalos eseménye a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1102096646563387/
A versenykiírás letölthető pdf formátumban:
http://www.dekorszovetseg.hu/DSZ-elemei/2017/POSZT-A-KIRAKATBAN-2017-versenykiras.pdf


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS