Erdő Péter: A papír alapú írott könyvre továbbra is igény van • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Erdő Péter: A papír alapú írott könyvre továbbra is igény van

A Szent István Társulat szervezésében az idén huszonötödik alkalommal került megrendezésre a Szent István Könyvhét, a keresztény szellemiségű könyvkiadók legnagyobb hazai seregszemléje. A rendezvény ünnepi megnyitójára 2017. május 22-én (hétfőn), 11 órakor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében került sor.

A könyvhetet Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek, a Szent István Társulat fővédője nyitotta meg. A megnyitón bemutatásra kerültek a könyvhét újdonságai, majd Erdő Péter bíboros, valamint Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgatója a Stephanus Alapítvány elnöke átadták az idei Stephanus-díjakat: teológiai kategóriában Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem kánonjogásznak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektorának, irodalmi kategóriában pedig Pierre Riché francia történész, professor emeritusnak. A díjazottakat Bruno Esposito OP, a Pápai Aquinói Szent Tamás Egyetem professzora, a Hittani Kongregáció, a Kléruskongregáció és az Apostoli Szignatúra tanácsosa (Róma), és Hervé Ferrage, a Budapesti Francia Intézet igazgatója, együttműködési és kulturális tanácsos méltatta. A megnyitón közreműködött a Gaudete Vonósnégyes.

Erdő Péter a szerzővel

A fogadás előtt módom volt Erdő Péter bíboros atyával szót váltanom. Átadtam neki interjúkötetemet, melyben a vele készített interjú is szerepel, amit köszönettel elfogadott.

A megnyitón megtudtuk, hogy a könyvhétre ellátogató olvasókat idén közel 8000 kiadvánnyal, köztük mintegy 76 könyvheti újdonsággal és nagy kedvezményekkel várják a kiadók. Új irodalmi, lelkiségi, teológiai, történeti és filozófiai művek egyaránt megjelennek.

Kedvcsinálónak a Szent István Társulat 18 megjelent könyvéből sorolunk fel néhányat: Szuromi Szabolcs Anzelm: Az egyházi intézményrendszer története, Pierre Riché: Oktatás és művelődés a barbár nyugaton. 6-8 század, David Katalin: Vasfüggönyös kereszténység, Rózsa Huba: XIV. Benedek pápa tanítása Jézusról, Palánki Ferenc: Az élet a szeretetben teljes (Pásztorok 22).


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS