Bemutatták a vizes vb érmeit a sajtó képviselőinek • Hetedhéthatár

Sport

Bemutatták a vizes vb érmeit a sajtó képviselőinek

A budapesti Hotel Intercontinentalban adtak tájékoztatást a pénteken kezdődő vizes világbajnokság előkészületeiről. Julio C. Maglione, a FINA ­uruguayi elnöke megtiszteltetésnek tekinti, hogy a világ egyik legszebb országában és városában találkoznak a vizes sportok képviselői. A veterán sportdiplomata hangsúlyozta, Budapest történelmet írhat, a valaha volt legnagyszerűbb világbajnokságnak adhat otthont. ­Maglione aláhúzta, rekordszámú részvétel várható.

Cornel Marculescu, a FINA általános igazgatója sportgazdasági oldalról közelített. A román sportdiplomata a világbajnokság folyamatosan növekvő televíziós nézettségével érvelt. A 2013-as barcelonai vb után két évvel Kazanyban több mint kétmilliárd ember követte a tévében a vizes vb-t, tavalyelőtt 6,8 milliárd nézőt vonzott a készülékek elé a rendezvény.

Seszták Mikós emlékeztetett, az eredeti házigazda, Mexikó visszalépése után példa nélküli gyorsasággal kellett felkészülni a rendezésre. A szervezőbizottság elnöke határozottan leszögezte, a vb beruházásnak összköltsége 46,4 milliárd forint, ezen kívül 84 milliárd forint értékben tartós fejlesztések valósultak meg a fővárosban és a Balatonnál.

A kiemelt fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs jelezte, Budapest készen áll a világbajnokságra, már csak az utolsó simítások vannak hátra a pénteki megnyitóig, de minden a tervek szerint halad. A vizes vb rendezésének pozitív hozadékai között említette a több vízfelületet, kerékpárutat és zöldterületet.

A legtömörebb beszéde Gyárfás Tamásnak, a FINA alelnökének volt: „Mindent köszönök mindenkinek. Az eredményeknek kell beszélniük önmagukért” – mondta a Magyar Úszószóvétség volt elnöke, a tapasztalt sportdiplomata.

A sajtótájékoztató végén csinos hostessek bemutatták a vízes vb érmeit. A Graphase Design stúdió tervezte a kompozíciót. A hosszútávúszok a Balaton Sziluettjét idéző medáliákat kapnak, a budapesti dobogósok pedig a Duna budapesti vízrajzát ábrázolóknak örülhetnek. Seszták Miklós egy-egy aranyérmet átadott a külföldi FINA vezetőknek.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS