Új bemutatók és kitűnő vendégelőadások a Pécsi Harmadik Színházban • Hetedhéthatár

Színház

Új bemutatók és kitűnő vendégelőadások a Pécsi Harmadik Színházban

Amilyen gyorsan eltelt az évad, olyan hamar elrepül a nyári szünet is, ezért a kulisszák mögött ezekben a hetekben tovább folyik a munka, a következő szezon tervezése, előkészítése a Pécsi Harmadik Színházban.

EztRád
Fotó: Mészáros Csaba, Szkéné Színház

Sok ötletük van arra, miként tudnák az előzőhöz hasonlóan 2017/2018-ban is értékes előadásokban bővelkedő, műfajilag is változatos programot kínálni közönségüknek.

A műsorterv kialakításában igyekeznek a nézők elvárásainak is teret engedni, ezért közkívánatra terveznek meghívni a Nézőművészeti Kft. produkcióját, az EztRád-ot, melyben a rendkívül népszerű Kapa-Pepe páros, azaz Mucsi Zoltán és Scherer Péter újra színpadra léphet. Ugyancsak kiemelt érdeklődés kísérte az elmúlt ősszel a Pannon Várszínház nagyszabású zenés játékát, mely Máté Péter dalai köré szőtt szép történetet, így a Vándorfi László vezette veszprémi társulatot is szívesen vendégül látnák egy másik, hasonlóan sikeres bemutatójukkal, a Bunkerrajzolóval, amely a Vad Fruttik zenekar frontemberéről megjelent könyv nyomán készült, az együttes zenéjével.

Bartis Attila: Rendezés
Fotó: Rab Zoltán, Tompa Miklós Társulat

A sokszereplős előadások mellett természetesen a legintimebb színházi műfajnak is helye van a kínálatban. Szűcs Nellit – akit a közönség az elmúlt tíz évben a beregszászi teátrum kiváló produkcióiban és a Viszockijról szóló kétszemélyes játékban Hobo partnereként is láthatott a Pécsi Harmadik Színházban – ezúttal a 20. század egyik legjelentősebb magyar színésznőjének, Fedák Sárinak emléket állító egyszemélyes színházi estjével tervezik meghívni a fővárosi Nemzeti Színházból. Ugyanígy műsorkínálatukba illesztenék az utóbbi idők legjelentősebb marosvásárhelyi előadásaként emlegetett bemutatót, Bartis Attila Rendezés című darabját – ezzel egyúttal bővítve is a határon túli teátrumok körét, melyekkel az elmúlt évtized során a „Határtalan város – Határtalan színház” sorozatban megismerkedhettek a nézők. Ennek keretében az elbűvölő szlovákiai énekes-mesemondót, Écsi Gyöngyit is várják legújabb, interaktív gyermekelőadásaival.

Émile Ajar: Előttem az élet
Fotó: Tóth László, Pécsi Harmadik Színház

A jövő évad kiemelt eseményei lesznek természetesen a saját bemutatók. A kortárs magyar drámák sorát gazdagítva állít színpadra a színház igazgatója, Vincze János Jászai-díjas rendező két művet: Schwajda Györgytől A szent családot, továbbá Füsti Molnár Éva Jászai-díjas színművész főszereplésével tervezi Visky András Júlia – párbeszéd a szerelemről című darabjának műsorra tűzését is.

Ily módon körvonalazódik a pécsi Harmadik Színház 2017/2018-as évadjának műsorterve. Az, hogy végül mit sikerül megvalósítani, az anyagi lehetőségektől és pályázati sikerektől is függ, de remélik, hogy mindez csak egy alapprogram lesz, amit más értékes, izgalmas, újszerű és tartalmas előadással is sikerül gazdagítani a szezon során. S persze tovább játsszák korábbi sikeres produkcióikat, az 50. előadásán túl lévő Székely Csaba-komédiát, a Bányavirágot, a hasonló szériát megért Ibusár-megállóhely című zenés huszerettet Parti Nagy Lajos szövegével és Darvas Ferenc dalaival; az Örkény-klasszikus Kulcskeresőket, Görgey Gábor korai abszurdját, a Komámasszony, hol a stukker?-t, továbbá a 2016-os POSZT-on két díjat nyert Piszkavas előadást, és az elmúlt évad legfrissebb bemutatóját, Émile Ajar: Előttem az élet című regényének színpadi adaptációját.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS