Hazai tájakon • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Hazai tájakon

Hazai tájakon címmel 2017 szeptember elsején nyílt meg Repity Aranka kiállítása Mohácson, a Kossuth Filmszínház kiállítótermében.

Repity Aranka egyike azoknak Mohácson, akit a város neves festő- és grafikusművésze, Kolbe Mihály indított el a képzőművészet szép és göröngyös útján. Az általános iskolai tanulmányai befejeztével ő irányította a pécsi Művészeti Gimnáziumba, ahol Bizse János, Bizséné Zs. Kovács Diána és Bérces Gábor vezették be a művészeti alkotó világba.

Tanulmányai befejeztével polgári foglalkozásra kényszerült. A művészetek, az alkotás világa iránti kíváncsiság az érdeklődés szintjén maradt meg.

Nyugdíjas éveihez közeledve élete úgy alakult, hogy ismét kezébe vehette a rajzeszközeit, ecseteit. Így kerültek ki kezei alól portrék, tájképek, városképek kréta- és ceruzarajzokban, akvarelleken és olajfestményeken.

Minden munkája alapos szakmai ismeretek birtokában arról tanúskodik, hogy hűen akarja ábrázolni a természetet, a látványt. Viszont akaratlanul is többet teremt és így jut közelebb azokhoz, akiket a képzőművészet magával ragad. A természet ábrázolásában szinte minden ponton érezzük azt, hogy az ember és a természet elválaszthatatlan egységben van, még akkor is, ha az ember csak a mű mögött látható.

Jelen kiállításán a hazai tájaknak azon részei kelnek életre, melyek valamilyen szinten kapcsolódnak élete eseményeihez. A hazai táj sok-sok szépségének felfedezése nem csak az alkotó szemét és szívét nyitotta meg, hanem hisszük, hogy a tárlatlátogatóknak is örömet nyújt.

A kiállítás megtekinthető: szeptember 23-ig csütörtök-péntek-szombat 10.00-18.00


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS