A diszpécs® - ősbemutató a Pécsi Nemzeti Színházban •

Színház

A diszpécs® – ősbemutató a Pécsi Nemzeti Színházban

2017. október 14-én tartották a Pécsi Nemzeti Színházban Vinnai András A diszpécs® című darabjának ősbemutatóját.

A történet banális és szürreális helyzetek sorozata, melyek egyszerre rendkívül hétköznapiak, de mégis kivételesen elgondolkodtatók, és gazdag humorforrást kínálnak.

Két főhősünk, Iván és Igor valaha musicalszínészek voltak, de most egy telefonos lelkisegély-szolgálatnál dolgoznak. A kétes percdíjakkal operáló alapítványnál naphosszat hívják őket öngyilkosjelöltek, elhagyott feleségek, kitaszított férjek, magányos nyugdíjasok, kétségbeesett kamaszok… Ezeknek a mindennapoknak egy különös férfi felbukkanása vet véget, aki új állást kínál a testvérpárnak. Alexander cége a világban dúló öngyilkossági járványt próbálja féken tartani, méghozzá meglehetősen futurisztikus módszerekkel.

A darab során Iván és Igor nem ússza meg a szerelmet, a csalódást, testvérháborút, szembenézést jövővel, múlttal, valósággal és képzelettel, Apával, Anyával… és magával a Halállal. Mint minden jó sci-fi, A diszpécser is azt a kérdést veti fel, hogy vajon mi az Élet értelme. Vagy van-e egyáltalán? Az is lehetséges, hogy a sorsunk nem különbözik egy lemmingétől, aki inkább öngyilkos lesz magáért a túlélésért? Lehet, hogy a halál csak az a pillanat, amikor a pillangó kibújik a begubózott hernyóból?

Az előadás szereplői Köles Ferenc, Urbán Tibor, Vlasits Barbara, Vidákovics Szláven, Füsti Molnár Éva, Stenczer Béla, Andrusko Marcella, Tóth András Ernő, Bera Márk, Arató Ármin.  A rendező Anger Zsolt, a díszlet Erdős Júlia Luca munkája, a jelmezeket Fekete Kata tervezte.

 

Az alább megtekinthető felvételeket az előadás csütörtöki próbáján Komlós Attila készítette. Az összes kép ide kattintva tekinthető meg.

 HozzászólásokArchívum

Partnereink