Piroska és a farkas • Hetedhéthatár

Humor

Piroska és a farkas

 

Piroska és a farkas

A farkas a sötét erdő egyik tisztásán mézesmázos hangon érdeklődött:

– Hová mész Piroska?

Piroska kegyetlenül felszívta a vizet és ráripakodott:

– Ide figyelj, farkas. Elmész ám te a jó büdös francba, mert ha nem, hát kitaposom a beleidet.

Mire a farkas elcsodálkozott:

– Ejnye, de megváltozott ez a mese.

 

 

Tüzérek oktatása

A műszaki egyetem hallgatóit másodév után a nyári szünetre behívták katonának. A kiképzés során az altiszt a paroliján viselt krumplivirágok adta teljes fölényével oktatja a hallgatókat a háromszög rejtelmeire:

– Mert az alfa szeg szinuszát megkapjuk, ha A-t osztjuk C-vel. Szokták úgy is mondani, hogy A per C, de aztat maguknak még nem kell tudni.

 

 

Szentek, boldogok és

Van-e a világon még egy olyan ország, amely annyi szentet (24) és boldogot (25) adott volna a katolikus egyháznak, mint Magyarország? A tiszteletre méltók számával (26) együtt 75 főről van szó. Az Árpád-ház az összes többi uralkodóház elől viszi el a pálmát. Az is egyedülálló, hogy egy családon belül két szent (István, és fia, Imre) és egy boldog (Gizella, István felesége) legyen. Ezt csak az orosz ortodox egyházon belül II. Miklós cár és családja múlja fölül, akiket Jekatyerinburgban mészároltak le 1918. július 16-án, kifejezetten Lenin elvtárs parancsára. A cárt, feleségét és öt gyermeküket 1998-ban Szentpétervárt, a Péter-Pál Erődben helyezték örök nyugalomra, és az orosz Ortodox Egyház 2000-ben avatta őket szentté.

2000. augusztus 20-án a budapesti Bazilika előtti téren jelentette be I. Bartholomeosz konstantinápolyi ortodox patriarcha, hogy I. István királyunkat a keleti egyház is a szentjei sorába emelte, Hierotheosz, Magyarország első püspökével együtt.

Kőrösi Csoma Sándort 1933-ban, Japánban nyilvánították hivatalosan is buddhista szentté.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS