Kontra Ágnes: _for the present _a jelenért • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Kontra Ágnes: _for the present _a jelenért

2018. február 21-én 18.00 órakor nyílik a FÉSZEK Galériában Kontra Ágnes képzőművész _for the present _a jelenért című kiállítása. A tárlatot Üveges Krisztina művészettörténész nyitja meg.

Kontra Ágnes
Kép forrása: a művész honlapja

Kontra Ágnes 1977-ben született. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen 1997-től 2002-ig elvégezte a festőművész, művészettörténet és művészeti rajztanári szakot. Mesterei Szabados Árpád és Gaál József voltak. 2001–2002 között Münchenben tanult az Akademie der Bildenden Künste-n. Mesterei voltak Jürgen Reipka és Darko Lesjak. 2002-től tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Művészetének alapvető inspirációja az emberi lélek belső tájainak megismerése és a külvilágban tett utazásai. Hosszabb tanulmányútjai Európa szerte (Nagy-Britanniában, Olaszországban, Németországban), majd az amerikai és az ázsiai kontinensen tett több hónapos körutazásai lettek festészetének meghatározói. Belső képek után fest, festményei meditációs élményekből születnek. A nézőt a lecsendesedés és az érzékelés mélyebb tartományaiba vezeti. Az ezzel elért önmagunkra hangolódott állapot a lélek kiteljesedését, gyógyulását hozhatja.

Elmélyült alkotófolyamatához a látott tájak, a megélt utazások inspirációi, a légköri jelenségek megfigyelései vagy a más kultúrájú emberekkel való találkozások mind hozzátartoznak. Jelenleg Budapesten él és dolgozik. (Wikipédia)

A kiállítás megtekinthető 2018. március 8-ig, hétköznapokon 14.00-19.00 óra között.
Cím: Budapest, Kertész u. 36.

A művész honlapja
www.feszek-muveszklub.hu

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS