Pécsett tartotta éves konferenciáját az EHBEA • Hetedhéthatár

Népszerű tudomány

Pécsett tartotta éves konferenciáját az EHBEA

Az emberi viselkedés és evolúció kutatásával foglalkozó EHBEA (European Human Behaviour and Evolution Association) 2018. április 4. és 7. között a pécsi Kodály Központban tartotta éves konferenciáját.

Temesi Andrea, a konferencia egyik magyarországi résztvevője, az ELTE Etológia Tanszékének PhD hallgatója lapunknak elmondta: az eseményen 13 európai országból, továbbá Kanadából, Japánból és Kínából érkeztek kutatók és hallgatók, akik plenáris előadásokon, szekcióüléseken és poszter szekcióban mutatták be legújabb kutatási eredményeiket.

A konferencia előadásai igen széles spektrumban tárták a hallgatóság elé az emberi viselkedés sajátosságait, nem ritkán szokatlan megközelítésben vizsgálva az egyes jelenségeket, összefüggéseket.

Prof. Miklósi Ádám (ELTE) tarja előadását

Az elhangzott előadások résztvevői többek között megtudhatták: mi jellemzi a kutya és az ember „barátságát” – etológiai megközelítésben; milyen összefüggések mutathatók ki a társadalom szokásrendszere és az ember genetikai sokfélesége között; van-e kapcsolat a gazdasági egyenlőtlenségek és az erőszak között; a kedvezőtlen környezeti tényezők mennyiben befolyásolják a szoptatás időtartamának alakulását; számít-e a párválasztás és szexualitás tekintetében a külső megjelenés, akár biológiai, akár mesterséges tényezőket – pl. tetoválás – vizsgálunk; vagy azt, hogy a háziállatok jelenléte milyen hatást gyakorol a fiatal nők viselkedésére, lelkiállapotára.

A konferencia honlapja
Facebook

(A képek forrása: EHBEA)

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS