A bátorságpróba • Hetedhéthatár

Szépirodalom - próza

A bátorságpróba

 

Pécsi Jonatán egy vasúti felüljárón vallott szerelmet a zöldszemű lánynak. Elmondta neki, hogy legszívesebben élete minden percében a kezét fogná, minden reggel mellette ébredne fel, hogy így állandóan láthassa ragyogó zöld szemeit, és bizony a világ legboldogabb embere lenne, ha ebben a fülledt nyári estében most csókolózhatnának. A zöldszemű lány erre csak nevetett:

– Bizonyítsd be, hogy szeretsz! – mondta Pécsi Jonatánnak.

– Hogyan?

A lány lenézett a sínekre:

– Ugorj rá a következő vonat tetejére, és akkor elhiszem majd.

Pécsi Jonatán bólintott egyet, és mivel épp akkor húzott el alattuk egy vonat, gyors mozdulattal átvetette magát a korláton. Még látta a zöldszemű lány rémült arcát, utána kapó kezeit, a zakatolás ellenére is élesen hallotta kétségbeesett sikolyát. Egy pillanattal később már biztosan állt egy vasúti kocsi tetején. Leült a hűvös fémre, és megkapaszkodott egy kiálló alkatrészben.

Jonatán ekkor látta utoljára a lányt és azt a felüljárót. A vonat ugyanis, amire ráugrott, még mindig úton van: ma se érkezett meg a végállomásához. Jonatán még most is ott ül a tetején, és várja, hogy megálljon valahol, hogy végre leszállhasson egy távoli peronra.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS