Akadálymentes Turizmus Napja – Orfű, szeptember 8. • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Akadálymentes Turizmus Napja – Orfű, szeptember 8.

 

Evezés a tavon, 2017-ben, az I. Akadálymentes Turizmus Napon, Orfűn

Ismét Akadálymentes Turizmus Napra várnak minden fogyatékkal élő és ép érdeklődőt 2018. szeptember 8-án Orfűre!

A tavalyi évben első ízben megrendezett eseménynek igen komoly visszhangja és sikere volt országszerte, több száz résztvevő érkezett az ország legtávolabbi pontjairól is, hogy részesei lehessenek a különleges élményeknek. Az egyedülálló esemény idén is színvonalas kulturális és gasztronómiai programokat kínál kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékkal élő és egészséges emberek közötti szakadék megszüntetésének fontosságára, a kölcsönös elfogadás motiválása.

Az Akadálymentes Turizmus Napján számos turisztikai, sportolási alkalmat igyekszünk elérhetővé tenni olyan embertársaink számára is, akiknek ezekre amúgy még soha nem nyílt lehetősége. Élményeket szeretnénk nyújtani fogyatékkal élők számára például akadálymentes kerékpárok kipróbálásával, motorozással, motorcsónakázással, vitorlázással, quad-ozással, látássérülteknek autóvezetéssel, sárkányhajózással,

Kutyás foglalkozás 2017-ben

kajakozással-kenuzással, lovaglással, horgászással. Mindezt zene, bűvész előadások, játéksziget, kézműveskedés, bemutatók és finom falatok kísérik.

A rendezvénynek a Gyeregyalog.hu Egyesület és az Orfűi Turisztikai Egyesület a két főszervezője. Társszervező a Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete, és a Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet.

A szervezők segítik a kijutást Pécsről és a környező falvakból Orfűre mozgáskorlátozottaknak, köztük kerekesszékeseknek. Az igényeket az akadalymentes.turizmus.nap@gmail.com címen lehet jelezni.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS