Magányosságügyi minisztert neveztek ki az Egyesült Királyságban • Hetedhéthatár

Emberi tényező

Magányosságügyi minisztert neveztek ki az Egyesült Királyságban

A magányosságügyi miniszter kinevezését, a néhai Jo Cox által útjára indított projektet a brit miniszterelnöki hivatal jelentette be. Az új miniszter, Tracey Crouch elmondta, büszkén vállalja a „generációs kihívást”, hogy egy olyan kérdéssel foglalkozzon, amely körülbelül kilenc millió britet érint, fiatalokat és időseket egyaránt. A Magányosságügyi Bizottságot először Jo Cox parlamenti képviselő hozta létre, aki az Brexit népszavazást megelőzően, 2016-ban egy szélsőjobboldali merénylet következtében hunyt el.

Egy 2017-es jelentésük szerint a magány ugyanolyan káros az egészségre, mintha 15 cigarettát szívnánk naponta. A jelentés szerint:
• az országnak össze kell fognia a magányosság ellen;
• a hideg és a magányosság kombinációja „halálos télen”;
• a fiatal nők is magányosak; és felveti a kérdést, hogy:
• vajon a modern kori életvitel tesz-e magányossá?

Theresa May miniszterelnök nyilatkozata szerint: „Jo Cox felismerte a magányosság mértékét szerte az országban, és mindent megtett, hogy segítsen az érintetteknek.” Elmondása szerint, az új minisztériumi pozícióba kinevezett személy folytatná Cox asszony tevékenységét, és a Magányosságügyi Bizottsággal, vállalkozásokkal és jótékonysági szervezetekkel együttműködve kormányzati stratégiát dolgozna ki a probléma orvoslására.

Angliában a 75 éves és ennél idősebb emberek kb. fele él egyedül, – kb. kétmillió ember – akik közül sokan állítják, hogy napok, akár hetek is eltelnek anélkül, hogy beszélnének valakivel.
A kormány bejelentette, hogy az ONS (= Országos Statisztikai Hivatal) kidolgoz egy módszert a magányosság mérésére, és pénzügyi alapot hoz létre a probléma megoldása érdekében.

(Forrás: BBC)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS