Gasztronómiai utazás a Meldrum-házba • Hetedhéthatár

Humor

Gasztronómiai utazás a Meldrum-házba

Brillírozott a séf a Csengetett Mylord című brit filmsorozat budapesti közönségtalálkozóján.

A hétvégi, Csengetett Mylord-találkozóhoz kapcsolódóan szombat délben egyedülálló esemény zajlott az ARAZ Étterem falai között is. Barka Áron, Chef-de-Cuisine minden bizonnyal a sorozat egyik legnagyobb magyarországi rajongója. Nem is kaphatott volna testhezállóbb feladatot annál, minthogy a sorozat főszereplőit magyarországi tartózkodásuk során valami maradandóval kápráztassa el.

Az ebéd visszarepítette őket a Meldrum-házba
Fotó: turizmus.com

A kreativitásáról is híres chef a sorozatban szereplő fogásokat felhasználva, egyedi menüvel várta kedvenceit. Felszolgálták egyebek között Teddy kedvencét, az uborkás szendvicset, spárgakrémlevest sült borjúvesével, Sole Veronique-ét, White Lady sorbetet, báránysültet mentaszósszal és Stilton sajtot.

Desszert gyanánt tápióka pudingot szolgáltak fel. Amanda Bellamy, az egykori Rose, saját elmondása szerint a sorozat forgatása alatt (és azóta is) kimondottan kerülte a finomságot, de ez a verzió megingatta a több évtizedes ellenszenvét.

A hozzánk látogató, angol színészek (Susie Brann – Poppy; Catherine Rabett – Cissy; Amanda Bellamy – Rose; Jeffrey Holland – James Twelvetrees és Michael Knowles – Teddy) az egyedi menü láttán nem rejtették véka alá meghatottságukat –  mindannyian egyetértettek abban, hogy a kitűnően megkomponált ebéd visszarepítette őket a Meldrum-házba, és  hogy már a menükártya láttán tudták, hogy „Az finom lesz…”.

A fogások végeztével felállva, tapssal köszöntötték a menüt megalkotó és elkészítő chefet, majd elégedettségüket a vendégkönyvben egy „Mrs. Lipton is büszke lenne Rátok…” üzenettel nyugtázták.

A mára ikonikussá vált sorozat idén ünnepli 30. születésnapját, a részeket 1988-ban kezdték forgatni Angliában. Ennek apropóján közönségtalálkozóval tisztelegtek a szervezők a sorozat szereplői és készítői előtt.

 

(Forrás: turizmus.com)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS