Art Moments 2018 – tempó • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Art Moments 2018 – tempó

2018. november 22-én 17.00 órakor nyílik Pécsett a Zsolnay Negyed E78 Kemence Galériában az Art Moments 2018 tempó című kiállítás. A tárlat Baksa-Soós Attila és Miki357 szubjektív, kortárs könnyűzenei portrésorozatát mutatja be az elmúlt ötven év kiemelkedő hazai zenész-szereplőiről. A kiállítást megnyitja Erdélyi Szabolcs, az Art Moments Fesztivál igazgatója.

2018. április 11-én, a magyar költészet napján mutatkozott be a kortárs könnyűzenei színtér és az elmúlt ötven év kiemelkedő hazai zenész-szereplőiről szóló tempó kiadvány és az abból készült kiállítás a Hybridart Space-ben. Baksa-Soós Attila és Miki357 szubjektív kortárs könnyűzenei lenyomata a Hybridart Management gondozásában és kiadásával jelent meg. Két szerzője hosszú barátságok, bensőséges kapcsolatok és viharos eszmefuttatások eredményeként mutatja be az előadókat: Miki357 fotóművész fekete-fehér portrékkal, az író-költő, Baksa-Soós Attila szubjektív szűrőjén keresztül megírt szabadversekkel.

Az ábrázoltak névsora változatos és illusztris. Összesen négy generáció képviselteti magát, több mint kilencven képből és szövegből álló fotográfiai és szépirodalmi profilon keresztül. Mindamellett, hogy a kötet nagyrészt személyes preferenciákból és kapcsolatokból építkezik, mind a vájtfülű zenerajongóknak, mind pedig a kevésbé jártas érdeklődőknek is értékes és független gondolatokat közvetít. A megfelelő mértékben gonzósított filozófiai zenész-portrék és a karcosan elegáns fekete-fehér fotográfiák összessége szorosan szerkesztett, tempósan vagy éppen plüss-párnákkal-kibélelt-fotelben-elmélyülve forgatható kötetté áll össze.

A tavaszi debütálást követően a kötet szöveges és képi anyagát bemutató kiállítás a nyári, majd pedig az őszi fesztiválokon is bemutatkozott: Fishing on Orfű, VOLT Fesztivál, Balaton Sound, Campus Fesztivál, SZIGET, Kerekdomb Fesztivál (Tállya) és Art Moments Pécs.

A kiállítás 2019. január 15-ig tekinthető meg.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS