Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról • Hetedhéthatár

Színház

Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról

A Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában december elsején mutatták be Peter Handke Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról című darabját Czukor Balázs rendezésében.

Ez egy olyan színdarab, amelyben nincsen szöveg. Nem akarja egyik szereplő a másikat hangos szóval meggyőzni valamiről, vagy a saját igazát védeni, vagy egy eseményt elmesélni. Egy vasútállomás várótermében játszódik, ahol bizonyos emberek átmennek, várakoznak, élnek. Mintha egy rövid időre megfigyelhetnénk a körülöttünk lévő világot, hogy milyen is valójában. Mint amikor valaki cél nélkül csak figyeli, hogy mi zajlik le egy téren, egy pályaudvaron, egy mozi előcsarnokában. Amikor megengedhetjük magunknak, hogy idegen embereket figyeljünk, hogy vajon honnan jöhetnek, merre tarthatnak, épp mi foglalkoztatja őket, miközben néha arra gondolunk, hogy mi magunk honnan jöttünk, merre tartunk, és mi foglalkoztat bennünket.

Szereplők: Józsa Richárd, Urbán Tibor, Tóth András Ernő, Götz Attila, Takaró Kristóf, Bera Márk, Arató Ármin, Bergendi Barnabás, Vlasits Barbara, Bach Zsófia, Illés Alexa, Füsti Molnár Éva, Györfi Anna, Sárközi Edina, Fertály Katalin, Kovács Melinda, Szabó Erika, Bende István, Schum László, Dékány Dominik, Orosz János, Domány Réka, Pinczés Rita, Tandi Zsófia, Tóth Eszter, Búr Ádám, Gulyás Armand Antal, Schrott Dániel, Rovó Fanni, Papp Dominika, Döme Endre, Kovács Kevin Tamás.

A játéktér Surányi Nóra és Czukor Balázs munkája, a jelmezeket Fekete Kata tervezte, a hangszerkesztő Pethő Zoltán.

Interjú Czukor Balázs rendezővel.

 

Az alább megtekinthető felvételeket az előadás november 29-i próbáján Komlós Attila készítette.
Az összes kép ide kattintva tekinthető meg.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS