Algéria a díszvendég a 2019. évi Utazás kiállításon • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Algéria a díszvendég a 2019. évi Utazás kiállításon

Az aktív kikapcsolódás és a kaland áll a 2019-es Utazás kiállítás középpontjában. Magyarország első számú turisztikai vásárán 30 ország 300 kiállítója mutatja be újdonságait február 21–24. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A szervezők idén a látogatók mind teljesebb körű kiszolgálása érdekében egy „régi- új” társkiállítással, a már eddig is sikeres Budapest Boat Show-val együtt rendezik meg az eseményt.

Az idei Utazás kiállításon, amely Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje az érdeklődők egy időben és egy helyen kaphatnak meg minden információt a legtöbb desztinációról, bel- és külföldi nyaralóhelyekről, szálláshelyekről.

A számos program közül kiemelkedik a már tavaly is népszerűnek bizonyult Aktív sziget, amelyen a látogatók virtuális segítséggel járhatják be az ország legszebb tájait. Az új virtuális tartalmak között lesz szabadulószoba, biciklitúra és katonai sátor-kaland. A Blogger Corner-en találkozhatnak a legismertebb utazó bloggerekkel, akik megosztják a tapasztalataikat, és hasznos tanácsokkal látják el az utazókat. A kiállítás idején rendezik a Járatlan Utakon Fesztivált, Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat megszólító rendezvényét. Ezen a szervezők több mint 60 előadást, workshop és kerekasztal-beszélgetést terveznek az aktív turizmus, a környezettudatosság és a fenntartható turizmus témákban.

A Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ házigazda városként egy 400 m2-es interaktív élményeket kínáló standot épít fel Budapest Európa Sportfővárosa cím apropóján. A nyitott „élmény aréna” középpontjában felállított életnagyságú bokszringben folyamatos kulturális programokkal, sport- és táncbemutatókkal várják a kiállítás vendégeit. A látogatók a színpadon találkozhatnak sztársportolókkal és a Sportfőváros hivatalos nagyköveteivel.

A hazai lakókocsi és lakóautó kínálat egészét felvonultató Karaván Szalonban több mint 50 járművet és az eddiginél is nagyobb számú eszközt mutatnak be a látogatóknak. Megtalálhatók lesznek itt a kempingezéshez kapcsolódó szolgáltatók, felszerelések és kiegészítők, valamint bemutatkoznak hazai és nemzetközi kempingszövetségek és maguk a kempingek is.

Minden eddiginél nagyobb alapterületen (800 nm), interaktív programokkal várja az érdeklődőket az Afrika Expo, amely 2011 óta Kelet-Közép Európa egyetlen, első, ezáltal legexkluzívabb négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma.

A színpadon a Momentán Társulat improvizációs előadása mellett más izgalmas produkciók és érdekes beszélgetések várják az érdeklődőket.

Abdelkader Dehendi algériai nagykövet (j) és a szerző (b)

Algéria az idei Utazás kiállítás külföldi díszvendége. A kiállításon zenével, gasztronómiával, izgalmas tájakkal és kalandos programokkal mutatkozik be az afrikai kontinens legnagyobb országa

Őexcellenciájával, Abdelkader Dehendi nagykövet úrral áttekintettük az algériai magyar kapcsolatokat, erről a beszélgetésről későbbiekben számolunk be.

A belföldi díszvendég ezúttal Bács-Kiskun megye és Kecskemét. Az ország legnagyobb területű megyéje 28 település és 6 szervezet összefogásával mutatja be sokszínű vidékét. A látogatók a kiállítás ideje alatt megismerhetik a hajósi pincesort, a bugaci pusztát, képzeletben egy sétát tehetnek a bajai Duna-parton, csobbanhatnak a félegyházi fürdőben, megcsodálhatják a kecskeméti Cifrapalotát, és természetesen megkóstolhatják a bajai halászlét, az alföldi borokat és a kecskeméti barackpálinkát.

A kiállítás kulturális díszvendége a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram. A 39 műemléket – 20 kastély és 19 vár – magában foglaló projekt fejlesztéseinek köszönhetően ezek az épületek nemcsak régi szépségüket nyerik vissza, hanem új funkciókkal is gazdagodnak

A kiállításról és a programokról bővebben a  http://utazas.hungexpo.hu/ oldalon tájékozódhat.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS