A Pécsi Harmadik Színház márciusi műsora • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Harmadik Színház márciusi műsora

Az ajtó
Kép forrása: Pécsi Harmadik Színház

A 40. Előttem az élet és a 60. Piszkavas előadás után ismét jubilál a Pécsi Haramdik Színház: 70. alkalommal játsszák Székely Csaba: Bányavirág című komédiáját március 21-én. A Vincze János rendezésében bemutatott groteszk humorú mű (a kritikusok véleménye szerint is) az eddigi legszenvedélyesebb Bányavirág-előadás. A főszereplő, László Csaba számára ez az alakítás hozta meg az országos ismertséget. a sikeres előadásban Bánky Gábort, Tamás Évát, Németh Jánost és Bacskó Tündét is láthatja a közönség.

40 évvel első Villon-műsora után, felújítja nagy sikerű pódiumestjét Moravetz Levente, aki épp húsz éve lépett utoljára színpadra Pécsett. A hányatott sorsú francia költőzseni alakját először március 22-én varázsolja elénk.

Szabó Magda: Az ajtó című regényét 34 nyelvre fordították le, s belőle Szabó István forgatott filmet 2012-ben. A Spirit Színház Hegyi Barbara és Nagyváradi Erzsébet, Nagy Enikő és Perjés János főszereplésével, Czeizel Gábor rendezésében mutatta be a világsikerű regény színpadi adaptációját. Ez a produkció vendégszerepel a teátrumban március 28-án.

Továbbra is műsoron marad Örkény István klasszikusa, a Kulcskeresők; Görgey Gábor legismertebb darabja, a Komámasszony, hol a stukker?; a többszörösen díjnyertes Piszkavas-előadás, Émile Ajar: Előttem az élet című regényének színpadi adaptációja, s természetesen a színház legújabb bemutatója, Schwajda György: A szent család című komédiája is, a Kossuth-díjas Vári Éva főszereplésével.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS