Három napig Budapestre figyeltek a világ sportújságírói • Hetedhéthatár

Sport

Három napig Budapestre figyeltek a világ sportújságírói

Csisztu Zsuzsa előadást tart a konferencián

Háromnapos nemzetközi kongresszust tartott a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Budapesten 2019. május 16. és 18. között, mert 110 évvel ezelőtt alakult meg szervezetünk elődje, a Magyar Sport Hírlapírók Szindikátusa. A programsorozatra négy kontinens 24 országából akkreditált 346 sportújságíró. A nemzetközi delegáció tagjait Tarlós István főpolgármester, Európa idei sport-fővárosának első embere fogadta.

Díszvacsora a Puskás Akadémián

Május 17-én délután mutatták be a Dénes Tamás szerkesztésében megjelenő A magyar sportújságírás története című könyvet. A vendégek ellátogattak a Parlamentbe, az épülő Puskás Arénába, este pedig a jubileumi díszvacsorán vettek részt felcsúti Puskás Akadémián. A kongresszus keretében május 18-án reggel a Mercure Buda Hotelben a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) európai szekciójának Végrehajtó Bizottsága ülésezett közös programként az MSÚSZ hazai és határon túli tagjaival együtt. A mintegy 200 fős nemzetközi delegáció május 18-án kilátogatott a Groupama Arénába, a női Bajnokok Ligája 18 órai döntőjére is, melyet az M4 Sport élőben közvetített, délelőtt pedig A nők szerepe a sportban és a sportmédiában címmel nemzetközi konferenciát tartottak a Testnevelési Egyetem Athén-termében.

A szerző Kocsis Sándor szobra mellett

Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke, az AIPS vezetőségi tagja szervezésében sorra kerülő konferencián többek között előadást tartott Donna da Varona kétszeres olimpiai bajnok úszónő, amerikai televíziós riporterlegenda; Hosszú Katinka háromszoros ötkarikás aranyérmes úszónő; Szabó Tünde olimpiai és világbajnoki ezüstérmes úszónő, az EMMI sportért felelős államtitkára; Gianni Merlo, az AIPS elnöke, továbbá Charles Camenzuli, az AIPS Europe elnöke., Gál Andrea  a Testnevelési egyetem tanszék vezetője az eseményt kerekasztal beszélgetés egészítette ki.

A tanácskozás szünetében beszélgetést folytattam Donna de Varonéval, Gál Andreával, a Testnevelési Egyetem tanszékvezetőjével és Ritah Aligumávak az AIPS Afrika  végrehajtó bizottság tagjával.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS