Pécsi Harmadik Színház - szeptemberi szemezgető • Hetedhéthatár

Színház

Pécsi Harmadik Színház – szeptemberi szemezgető

A Pécsi Harmadik Színház zenés produkciókkal hangolódik az új évadra, merőben eltérő műfajokban. A teátrum szeptemberi kínálatában lesz zenei standup-est, könnyed vígjáték sok betétszámmal fűszerezve, és a magyar könnyűzene történetének egyik legsokoldalúbb művésze előtt tisztelgő emlékest is.

,,Hogy országos Bősze várható, az már azért is örömteli újság, mert ez a standup-est jó. Jó, mert másfél óráig nem unatkozunk” – írta Bősze Ádám első, #szeretnekahallgatók című standup műsoráról Csabai Máté kritikus. A muzsika megannyi területén otthonosan mozgó zenetörténész-konferanszié Bősze Ádám pedig nem volt rest, hogy előálljon egy újabb műsorral, s virtuózan mozogva a televíziós és rádiós műsorok, az antikváriusi teendők és például a Pannon Filharmonikusoknál indított, népszerű zenei élményprogramok között, idén áprilisban megszületett a BŐ SZEKUND. A sziporkázóan jó hangulatú show kedélyjavító és lélekfrissítő hatása már végigsöpört hazánk több nagyvárosán, 2019. szeptember 23-án 19 órakor pedig a Pécsi Harmadik Színházban lesz látható. A tartalom teljesen új, a forma viszont semmit nem változik: bő egyórás, szünet nélküli szórakozásra van kilátás – ígéri a Bartók Rádió műsorvezetője.

A pécsi szerzőpáros, Horváth Krisztián zeneszerző és Moravetz Levente író-rendező nagy sikerű zenés vígjátéka, az Örömlányok végnapjai a könnyed szórakozásra vágyóknak ígér önfeledt perceket szeptember 29-én 15 órakor. A főbb szerepekben a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozata kitüntetéssel elismert Fodor Zsókát, Dévényi Ildikót, Szőke Zoltánt és Fábián Anitát láthatják az érdeklődők.

Máté Péter a magyar könnyűzene történetének egyik legsokoldalúbb művésze, énekesként és zeneszerzőként is maradandót alkotott. Közel kétszáz dal fűződik a nevéhez, slágerei három évtizeddel a halála után is népszerűek, mert az ember örök érvényű érzéseit ragadják meg, öröm és bánat, szerelem és magány, élet és elmúlás megannyi finomságát szőve dallá. Szerzeményei könnyen utat találnak a szívünkhöz, sokféle élethelyzetben lelhetünk bennük bátorítást, kapaszkodót, hitvallást. Idén szeptemberben lesz 35 éve annak, hogy elhunyt e nagyszerű művész. Ez alkalomból ad otthont a Pécsi Harmadik Színház a Szívhangok című emlékestnek, melyen Apaceller Péter és a Mohácsi Zenészek Baráti Köre szeptember 30-án 19 órakor a szerző dalait felidéző élőzenés koncerten tiszteleg Máté Péter munkássága előtt. A közel kétórás műsor gerincét az 1980-ban megjelent Szívhangok című lemez anyaga adja, de felcsendülnek más albumokról ismert, örökzöld slágerek is.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS