Orbán Balázs: Magyarország kormányának stratégiai gondolkodásában kiemelt szerepet töltenek be a jelen és jövő beruházásai • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Orbán Balázs: Magyarország kormányának stratégiai gondolkodásában kiemelt szerepet töltenek be a jelen és jövő beruházásai

Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterlenökség parlamenti és stratégiai államtitkára a HG Media Ipari Ingatlanok és Beruházások című konferencián 2019. szeptember 3-án Budapesten elmondta, hogy a kormány az üzleti környezet megteremtésével, a külföldi és belföldi ipari beruházások támogatásával, a versenyképességet segítő piac- és foglalkoztatáspolitika kialakításával, valamint a humán tőkébe történő befektetéssel tud segíteni az ország gazdaságának fejlesztésében. Magyarország kormányának stratégiai gondolkodásában kiemelt szerepet töltenek be a jelen és jövő beruházásai – hangsúlyozta.

A konferencián hat előadás és  három kerekasztal-beszélgetés került lebonyolításra.

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. igazgatóságának elnöke a legnagyobb ipari beruházásokról szóló kerekasztal-beszélgetésen a fejlődést érzékeltetve azt mondta, amikor 2009-ben felsétált a Gellérthegyre, letekintve a városra egy darab toronydarut sem látott, ellenben most rengeteget. A Liget Budapest Projekt kapcsán elmondta, hogy nemcsak a turizmusra, hanem a kereskedelem- és ingatlanfejlesztésre gyakorolt hatást is ugyanúgy vizsgálni kell, mint a közvetlen megtérüléseket. Szintén a projekt kedvező hatása lesz a környékbeli lakóingatlanok értékének növekedése. A fakivágások miatt aggódókat megnyugtatta: vagy meglévő épület helyére építkeznek, mint a volt Petőfi Csarnok, vagy felújítanak, mint az Olof Palme ház esetében. Kiemelte, hogy a beruházás nemzetgazdasági hatása kiemelkedő lesz, és nagyban segít „visszacsábítani” a turistákat. Megjegyezte, hogy a főváros turisztikai hullámon ül, a reptér forgalma kilenc év alatt duplájára nőtt.

Koncz Barbara, a PwC Magyarország igazgatója jelezte, nem beszélhetünk válságról a beruházások tekintetében, inkább a szakemberhiány jelenthet problémát. Az új, munkaerőigényes beruházások helyett emiatt van egy kisebb, enyhe elmozdulás. Ezért is kell a technológiai fejlesztések felé irányulni – tette hozzá.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS