A Pécsi Harmadik Színház októberi műsora • Hetedhéthatár

Színház

A Pécsi Harmadik Színház októberi műsora

A pécsi közönség körében is rendkívül népszerű fővárosi társulat, a Nézőművészeti Kft. az utóbbi évadok fergeteges vendégprodukciói (A fajok eredete, EztRád) után egyik legújabb előadásával érkezik a Pécsi Harmadik Színházba október 9-én. Ezúttal a Karinthy Színházzal közösen létrehozott, Rejtő Jenő művei nyomán írt spakli-bohózattal edzik a nézők rekeszizmait.  A piszkosak című előadást, melyet Scherer Péter rendezésében mutattak be, a kritikusok egyöntetűen sikeres, műfajteremtő színházi kísérletként méltatják, mondván, egymásba játszik az író szülőházának felújításán dolgozó mai kőműves brigád munkálkodása és a szerző legismertebb műveinek világa; azaz a mai magyar „melós” valóság és a képzelet szülte, Rejtő Jenő alkotta, kocsmákkal, kétes előéletű tengerészekkel, kissé együgyű bűnözőkkel, nyelvi humorral és félreértésekkel teli regények közege. Az igényes szórakoztatást remek alakításokkal ötvöző előadás az ifjabb színészek számára igazi jutalomjáték, de a nézőművészetis ,,nagyágyúk” is fellépnek benne: Scherer Pétert Piszkos Fred szerepében láthatjuk, Mucsi Zoltán pedig magát Rejtőt idézi a színpadra. A produkció 2019. október 9-én 17.30-kor és 20.00-kor lesz látható színházunkban.

Októberben továbbra is műsoron marad Örkény István klasszikusa, a Kulcskeresők; Görgey Gábor legismertebb darabja, a Komámasszony, hol a stukker?; a többszörösen díjnyertes Piszkavas-előadás, Székely Csaba: Bányavirág című keserű komédiája, Émile Ajar: Előttem az élet című regényének színpadi adaptációja, s természetesen a teátrum legújabb bemutatója, Schwajda György: A szent család című komédiája is, a Kossuth-díjas Vári Éva főszereplésével.

A könnyed szórakozásra vágyóknak Moravetz Levente és Horváth Krisztián zenés vígjátéka, az Örömlányok végnapjai ígér kellemes perceket. A pécsi szerzőpáros darabja épp századik alkalommal lesz műsoron.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS