Akadálymentes előadás a Pécsi Nemzeti Színháznál • Hetedhéthatár

Színház

Akadálymentes előadás a Pécsi Nemzeti Színháznál

Az idei évadban is folytatódnak az akadálymentesített előadások a Pécsi Nemzeti Színházban. A budapesti 90 decibel Project szervezet munkatársai ezúttal a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesületének tagjai számára segítettek Az Elveszett Csontváry című előadás vizuális megértésében.

Évadonként több alkalommal szervez előadást a Pécsi Nemzeti Színház a 90 Decibel Projecttel közösen, amelyeken a látássérülteket képzett színházi narrátor segíti. Néhány napja Az elveszett Csontváry című előadáson vettek részt a program keretében az érdeklődő látássérültek. Az előadáson a narrátort fülmonitoron keresztül hallották a látássérültek, az előadás előtt pedig színpad bejáráson vettek részt, megérinthették a díszletet és a kellékeket, hogy könnyebben el tudják képzelni azokat az előadás során.

– Amikor ez a kezdeményezés elindult, még kevesen jelentkeztek tőlünk, de ma már, évről évre egyre többen csatlakoznak a sorstársaink közül, ráadásul többen kifejezetten kedvelik a színházi műfajt – mondta Bögyös Zoltán, a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesületének elnöke, aki hozzátette, várhatóan jövő év januárjában lesz a következő akadálymentesített előadás.

 

 

90 decibel: civil kezdeményezés a látássérültekért

A programot a 90 decibel Project kezdeményezte, amely 2010 őszén alakult azzal a céllal, hogy a kulturális intézmények, elsősorban a színházak és a múzeumok akadálymentesek legyenek a hallás- és látássérültek számára. A civil kezdeményezésű 90 decibel ezt kívánja elősegíteni és koordinálni, melyhez a szükséges szakembereket és azok képzését is biztosítja.

Fotók: Körtvélyesi László/PNSZ


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS