Bad Hair Years - Horváth Lóczi Judit képzőművész kiállítása • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Bad Hair Years – Horváth Lóczi Judit képzőművész kiállítása

Bad Hair Years címmel látható november 27-től Horváth Lóczi Judit képzőművész kiállítása Budapesten, a Faur Zsófi Galériában.

A Bad Hair Years című kiállítás Horváth Lóczi Judit képzőművész legújabb, az anyaság témaköréhez kapcsolódó műalkotásait mutatja be. A kiállítás középpontjában Horváth Lóczi tematikailag összekapcsolódó festmény- és grafikai sorozatai, valamint külön erre az alkalomra készített helyspecifikus installációja lesz látható.

A kiállításon Horváth Lóczi szokatlan őszinteséggel beszél az anyasággal járó nehézségekről, kötelezettségekről, amellyel célja, hogy számos tabunak számító kérdéskörre felhívja a figyelmet és ezzel egyfajta diskurzust kezdeményezzen, elsőként az édesanyák, majd a társadalom szélesebb rétegei között. A kiállításon szereplő képek olyan fontos témákat feszegetnek, amelyekről általában nem beszélünk, de mégis folyamatosan körüllengik életünket; ilyenek például az anyasággal járó lemondások, fáradtság, alkalmazkodás, érzékenység, türelmetlenség és a napi darálógép, amikor már azt sem tudja az ember, hogy éppen hova kapjon, mit csináljon. A lecsupaszított, absztrakt képek tehát komplex problémákat vetnek fel, legyen szó a mindennapos frusztrációról vagy egy gyermek születésével járó ezer új információról és feladatról. Horváth Lóczi a mély és masszív gondolatokat könnyen megemészthető, színes, játékos kép kompozíciókba sűríti, nem terheli agyon befogadóját. Formázott vásznai, erőteljes színhaszálata, trompe-l’oeil (szemet becsapó) hatású térképzetek alkalmazása azonnal beszippantja a szemlélőt, aki egy pillanatra ki tudja zárni a külvilág gondjait.

A kiállítás kurátora: Mártonffy Melinda, művészettörténész
Megnyitó: 2019. november 27-én 19.00 órakor
A kiállítás január 3-áig tekinthető meg.
Nyitvatartás: H-P: 12:00 – 18:00

 

Facebook esemény


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS