Hetedhéthatár | Közlemény a nem városi fenntartásban működő nevelési intézményekről

Napi aktuál

Közlemény a nem városi fenntartásban működő nevelési intézményekről

Az új koronavírus terjedésének lassítását az szolgálja leginkább, ha mindenki, aki teheti, otthon marad. Pécs önkormányzata ugyanakkor elkötelezett a tekintetben, hogy segítséget nyújtson minden olyan szülőnek, aki bölcsődés, óvodás korú gyermekének felügyeletét nem tudja megoldani. Az továbbra is fontos cél, hogy a gyermekek felügyelete ne maradjon a nagyszülőkre.

Ebből a célból március 14-én, szombaton Pécs Megyei Jogú Város önkormányzata nevében Pécs polgármestereként egyebek mellett azt a döntést hoztam, hogy az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák március 17-e, keddtől ügyeleti rendszerben működnek és biztosítják a közétkeztetést az ellátást igénylő gyermekek részére.

Péterffy Attila
Kép forrása: Péterffy Attila hivatalos facebook-oldala

Március 16-án, hétfőn az időközben megjelent kormányrendelettel élve Pécs polgármestereként kiterjesztem a fenti döntést a Pécsett működő, de nem önkormányzati fenntartású (egyházi, egyetemi vagy magán) bölcsődékbe és óvodákba járó gyermekek körére is március 17-e, keddtől. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy védelmet, felügyeletet és étkezést biztosítunk ebben az ügyeleti rendszerben minden pécsi kisgyermek részére, akinek a szülei ezt kérik, az új koronavírus miatt meghirdetett egészségügyi veszélyhelyzet idején.

Azt kérem a pécsi egyházi, egyetemi és magánfenntartásban működő bölcsődék és óvodák vezetőitől, hogy a döntés részleteit illetően keressék fel a pécsi önkormányzat Humán Főosztályának vezetőjét, dr. Maulné dr. Tóth Csillát (maul.csilla@ph.pecs.hu, +36 30 600 7481).

Az elsődleges cél természetesen továbbra is az, hogy aki teheti, otthon gondoskodjon gyermekéről, és ne bízza ezt a veszélyeztetett korú nagyszülőkre. Arra kérem a tisztelt pécsi szülőket, hogy ezt vegyék figyelembe.

Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Közlemény a nem városi fenntartásban működő nevelési intézményekről”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés