Változások a pécsi egészségügyi alapellátásban • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Változások a pécsi egészségügyi alapellátásban

Pécs Megyei Jogú Város polgármesterének közleménye

Péterffy Attila
Kép forrása: Péterffy Attila hivatalos facebook-oldala

Mint az már ismert, az új koronavírus az idősekre kiemelten veszélyes. Pécs polgármestereként március 16-án, hétfőn idősebb orvosaink élete és egészsége védelmében az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasításának eleget téve március 17-e, keddtől átszerveztem a pécsi egészségügyi alapellátást. Ennek célja, hogy a 65. életévükben járó és azt betöltött, alapellátásban dolgozó háziorvosok és házi gyermekorvosok védelme érdekében a 65 év alatti háziorvosok lássák el a pécsi lakosokat.

Az ezzel kapcsolatos sajtóközleményhez csatoltunk egy táblázatot, ebben piros háttérrel szerepelnek azok a háziorvosok és házi gyermekorvosok, akiknek a rendelői keddtől nem látogathatók. (https://www.facebook.com/peterffyattilapecs/posts/2685430078415152)

Ezt a rendelkezésemet március 17-én, kedden kiegészítettem egy fontos lépéssel. ARRA KÉRTEM A 65. ÉVÜKET BETÖLTÖTT HÁZIORVOSOKAT ÉS HÁZI GYERMEKORVOSOKAT, hogy saját egészségüket mindenekelőtt szem előtt tartva RENDELŐJÜKBEN, TELEFONON ÁLLJANAK BETEGEIK RENDELKEZÉSÉRE. Így, kizárólag ZÁRT AJTÓK MÖGÖTT, A BETEGEKKEL SEMMIKÉPPEN NEM ÉRINTKEZVE telefonos tanácsadással, konzultációval, e-recept felírással tudják segíteni orvostársaikat és a pécsieket.

A különösen veszélyeztetett korban lévő házi fogorvosok rendelőik ajtajára függesztették ki az őket helyettesítő kollégák elérhetőségét. Fontos információ, hogy AZ EMMI RENDELETE ALAPJÁN FOGORVOSI ALAPELLÁTÁS az új koronavírusra tekintettel CSAK A SÜRGŐSSÉGI ESETEKRE KORLÁTOZÓDIK.

Továbbra is azt kérem a pécsi polgároktól, hogy a megváltozott körülményekre tekintettel csak akkor keressék fel a háziorvost, ha azt feltétlenül indokoltnak tartják.

A fenti rendelkezés többeket kényelmetlenül érinthet, de idős embertársaink, orvosaink védelme közös ügyünk. Vigyázzunk egymásra!
A koronavírussal kapcsolatos intézkedéseinket megtalálják a www.pecs.hu/koronavirus oldalon.

Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

Print Friendly, PDF & Email

HozzászólásokArchívum

Hozzászólások

DISQUS