Közös fénypillanatok továbbra is – új típusú programsorozattal készül a jövőre a Zsolnay Fényfesztivál • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Közös fénypillanatok továbbra is – új típusú programsorozattal készül a jövőre a Zsolnay Fényfesztivál

A világszerte radikális változásokat előidéző koronavírus által okozott helyzet és a következő hónapok kiszámíthatatlansága miatt a 2020 nyarára tervezett Zsolnay Fényfesztivál idén nem szokásos formájában valósul meg: az év hátralévő részében a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. hazai és külföldi alkotókkal együttműködve kisebb fényesemények megszervezésére törekszik.

A 2020-ban immár 5. jubileumához érkező pécsi Zsolnay Fényfesztivál egy olyan országos és európai jelentőségű négynapos fényünnep, mely organikusan ötvözi a fényfesztiválok szemkápráztató világát utcaművészeti produkciókkal, újcirkuszi előadásokkal és zenei programokkal. A jelen lehetőségeinek felmérése és felelősségteljes számbavétele után bizonyossá vált, hogy a kialakult globális krízishelyzetben a ZsÖK nem tudja olyan léptékű, komplex programmal megszervezni a rendezvényt, ahogy a korábbi években.

Ezért a szervezők azt a döntést hozták, hogy a Zsolnay Fényfesztivál idén átalakul. A döntés nem lemondást, hanem alkalmazkodást jelent, a kreatív munka nem áll le. Az eddigi hagyományokat továbbvivő, de kisebb léptékű programok sorozatának létrehozása mostantól a cél, ami továbbra is gondolkodásra sarkall, értéket közvetít, szórakoztat, gyönyörködtet, és emellett virtuálisan is követhető. Mindazok az események pedig, amelyek idén nem valósulhatnak meg, 2021. júliusában várják majd a látogatókat Pécsett.

Az idei eseményekről és a jövő évi előkészületekről a szervezők folyamatosan hírt adnak, kérjük, figyeljék ezeket a sajtóban és az alábbi elérhetőségeken: www.fenyfesztival.hu, www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Közös fénypillanatok továbbra is – új típusú programsorozattal készül a jövőre a Zsolnay Fényfesztivál”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés