Hetedhéthatár | B oldal

Kultúra, művészet

B oldal

Doboviczki Attila és Hizsnyik Dénes egyidőben, a kilencvenes évek elején kezdték meg tanulmányaikat a Pécsi Tudományegyetem jogelőd intézményében. Míg Doboviczki bölcsészként végzett, Hizsnyik a Művészeti Karon folytatta tanulmányait. Pályájuk, barátságuk töretlen maradt az idők során: számos művészeti akciót valósítottak meg együtt, de külön-külön is aktív művészeti munkásságot tudhatnak magukénak. A két alkotó idén tölti be az ötvenedik életévét, s ez az alkalom időszerűvé teszi a visszapillantást az elmúlt közel három évtized áttekintésére.

A B oldal című kiállítás elsősorban dokumentatív jellegű: számos videó, fotó s egyéb dokumentum idézi meg a különféle művészeti „korszakok” aktivitásait: performanszok, akciófestészeti munkák, public artos események, audiovizuális kísérletek, hangművészeti alkotások, látványvetítési produkciók dokumentumai egyaránt helyet kapnak a kiállításon.

A kiállítás ideje alatt több kísérőprogramot is lesz, melyekre az alkotók minden alkalommal más-más technikai-tartalmi kompozíciókkal, látvánnyal készülnek.

Kiállításmegnyitó: 2020. augusztus 14. 19.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza
Köszöntőt mond: P. Horváth Tamás, író
Megnyitja: Gyenes Zsolt, DLA
Kurátori bevezető: Varga Rita
Megnyitó performansz: Peták Péter
Kapualj-dj: Sarnabör / Simara László
Esti vetítés: Labor Lumen Squad / Szuhay Márton
DJ Zöld: Kislemezek a nagyvilágból + architekturális vetítés

A kiállítás megtekinthető 2020. augusztus 14. és szeptember 25. között.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “B oldal”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés