Dr. Balogh Enikő kapta a 2020. évi Jó Ember Díjat • Hetedhéthatár

Emberi tényező

Dr. Balogh Enikő kapta a 2020. évi Jó Ember Díjat

2020. szeptember 13-án tizenötödik alkalommal adta át a Káplár László Jó Ember Díjat a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány. Az esemény helyszíne a Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági Tanuló Tér (Pécs, Király u. 9.) volt.

A Jó Ember Díj 2020. évi kitüntetettje: Dr. Balogh Enikő.

Internetes kapcsolat – az idei Jó Ember Díjas, Dr. Balogh Enikő

Lakhelye: Révkomárom, munkahelye a Debreceni Egyetem, a jelöléskor végzős orvostanhallgató volt, azóta sikeresen lediplomázott. Balogh Enikő 2015-ben megkapta a Hétköznapi Hős Díjat, 2016-ban a Richter Aranyanyu Díj döntőse volt, 2017-ben a Magyar Olimpiai Bizottság által Fair Play Díjas lett, 2018-ban Egészséghős elismerést és Ullmann Imre Díjat kapott. Tanulmányai mellett szabadidejében szeret olvasni, színházba járni, sportolni, barátokkal találkozni.

A 2020. évi Jó Ember Díj jelölések felolvasása

Enikő 2018-ban két leukémiás élsportolónak segített adománygyűjtéssel. Az olimpia után olimpikonokat keresett fel, akik aláírtak egy zászlót. Ennek a zászlónak az árverezéséből befolyt összeggel a debreceni Vietorisz Áron labdarúgó gyógykezelését támogatta. Az Év sportolója gálán sokak által aláírt labdát ugyancsak licitre ajánlotta fel. A befolyt összeget pedig az Európa-bajnok kajakos, Tóth Róbert gyógykezelésére ajánlotta fel.

Leukémiás gyerekeknek és családoknak színházlátogatásokat szervezett, Karácsonykor pedig a Vígszínház színészeivel közösen szintén licitet szerveztek a rászorulók megsegítéséért.

Rendszeres véradó. Jelmezes kórházlátogatásokat szervez a gyermekosztályokra, hogy mosolyt csaljon a fekvőbeteg gyerekek arcára. Szponzor segítségével elektromos kisautót ajándékozott a győri gyermekosztály részére. Futással adományokat gyűjtött alapítványoknak és a levágott hajából paróka készült egy leukémiás kislány részére.

(Fotók: Tóth Andrea)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS