Legyél te is balerina! Tanulj online a Pécsi Balett táncművészeitől! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Legyél te is balerina! Tanulj online a Pécsi Balett táncművészeitől!

Online tánctanító projektet indított szombaton a Pécsi Balett a legkisebbeknek, akik YouTube videók segítségével otthonról tanulhatják meg a klasszikus balett alapjait a Pécsi Balett táncművészeitől.

A Legyél te is balerina című kezdeményezés keretében a legkisebbeknek a Pécsi Balett vezető táncművészei játékosan és könnyen érthetően adják át a tudást a videók segítségével. A koreográfiákat bárki, kortól függetlenül végezheti, hiszen a gyakorlatok veszélytelenek, ugyanakkor elsősorban a kezdő, tudással még nem rendelkező gyermekeket várják a képernyők elé a társulat YouTube-csatornáján.

 

 

A Kovács Zsuzsanna és Uhrik Teodóra szakmai vezetésével zajló kurzuson Ujvári Katalin, Szécsi Theodóra, Frank Edina mutatják be a gyakorlatokat egy kis balerina, Vincze Olívia Csenge segédletével. A 12 részes sorozat segítségével a nézők egy picit bepillanthatnak a balett varázslatos világába, annak hétköznapjaiba. A sorozatban zongorán Borisz Jaksov kísér. Az ingyenesen elérhető videókat a Pécsi Balett honlapjáról lehet elérni.

(Kép és szöveg forrása: Pécsi Balett)

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS