Ősbemutató a Pécsi Harmadik Színházban: Közmagyar • Hetedhéthatár

Színház

Ősbemutató a Pécsi Harmadik Színházban: Közmagyar

Balogh Robert szatirikus társadalmi tablót írt és rendezett Közmagyar címmel, melynek premierjét március 10-én tartották a Pécsi Harmadik Színházban. Az előadás 22 jelenetében 6 színész 23 esendő, megmosolyogtató és szívfacsaró szereplőt kelt életre.

A helyszín a teátrum előcsarnoka, amely mint a közintézmény helyisége, a valóságban is az országgyűlési képviselőválasztás egyik szavazókörének ad helyet néhány évente. Itt foglalnak helyet a nézők a fal, a ruhatári pult, a pénztárablak elé kihelyezett székeken. Csendben ül mindenki, mígnem a hangosbemondóból megtudhatjuk, hogy a számítógépes rendszer túlterheléses támadása miatt szüneteltetni kell a szavazást. A városrészi tévéstáb éppen itt tartózkodó sztárriportere pedig „bedobja magát”, hiszen hírre szükség van. A szavazókörbe érkezők, mint alkalmi interjúalanyok pedig megszólalnak. Látlelet a mai Magyarországról, tükörkép arról, hogy mennyire sokféle ember él közvetlen vagy tágabb környezetünkben. Az egymás után megszólaló nők és férfiak akaratlanul is gondolkodásra késztetnek, mi állhat annak hátterében, hogy ilyen szellemi színvonal alakult ki hazánkban.

Közmagyar
Írta és rendezte: Balogh Robert
Szereplők: Frank Ildikó, Dévényi Ildikó, Bánky Gábor, Bacskó Tünde, László Csaba és Tatai Gergő
Zene: Rozs Tamás

Az alább megtekinthető képeket az előadás március 8-i próbáján Komlós Attila készítette, további fotók megtekinthetők ide kattintva.

 


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS