Kövesd a Mikulást a Flightradaron! • Hetedhéthatár

Nagyvilág

Kövesd a Mikulást a Flightradaron!

A Mikulás manói az utolsó simításokat végzik a játékokon, a földi személyzet pedig a szánkót készíti elő, Rudolf vörös orra is új fényezést kapott. A munka majdnem befejeződött, a Mikulás készen áll a követésre a Flightradar24.com oldalon vagy a Flightradar24 iOS és Android alkalmazásban!

 

A Mikulás szánja a Flightradar24-en

 

A Mikuláskövető használata

A Mikulás nyomon követéséhez a Flightradar24 egyedi nyomkövetési linkjével történhet, vagy keressen rá a SANTA1, HOHOHO vagy R3DNO53 kifejezésekre december 23-án 21:00 (UTC) órától. A Mikulás-követés földi és műholdas alapú rendszerekkel történik. Szerencsére a Mikulás a rénszarvas agancsát kiegészítő antennaként használja, így transzponderének hatósugarát növelni tudja.

Az előzetesen benyújtott repülési tervek alapján a Mikulás december 24-én 04:00 (UTC) körül indul el az Északi-sarkról, hogy a távol-keleti időzónákban időben szállhasson le az első házakhoz.

A Mikulás szánja egy egyedi, kilenchajtóműves Rangifer tarandus típusú légi jármű, HOHOHO (MSN 0001) regisztrációval. 1753 éves korával ez a világ legrégebbi aktív repülőgépváza. Az eredeti, régi szán nyolc hajtóművel rendelkezett, de 1939-ben egy kilencediket is építettek, mivel a sűrű köd miatt műszeres repülést kellett végrehajtani. Ez a fényes orrhajtómű vezeti minden karácsony estéjén a Mikulás útját.

A Flightradar24 szoros együttműködésben állt a Mikulás műhelyével annak érdekében, hogy a szán a legújabb nyomkövetési technológiával legyen felszerelve. Néhány éve telepítettek egy ADS-B transzpondert, amellyel pontosan nyomon követhetjük a Mikulás helyzetét. Annak érdekében, hogy a Mikulás a légiforgalmi irányításnál bejelentkezhessen, az ICAO kiadta a SLEI típusmegjelölést.

Boldog nyomon követést és boldog karácsonyt mindenkinek!

 

A repülési információs panel bal alsó sarkában található 3D gombra kattintva háromdimenziós képen látható a Mikulás

 

(Forrás: Flightradar24)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS