Megújulva, programkavalkáddal és kedvezményekkel várja idén Siófok a látogatókat • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Megújulva, programkavalkáddal és kedvezményekkel várja idén Siófok a látogatókat

Egy napra a fővárosba költözött a Balaton fővárosa, vagyis Siófok, és a Bécsi uti Symbolban rendezett Balaton Day-en megismerkedhettek az újságírók azokkal a programokkal és újdonságokkal, amelyeket Siófok nyújt nyáron.

Siófok, hazánk egyik legjelentősebb és legkedveltebb idegenforgalmi központja számos újdonsággal rukkol elő a 2012-es szezonra. A megújult víztorony, főtér, szabadtéri színpad, nagystrand és pláza nem csak a szemet gyönyörködteti, hanem változatos programokat is kínál, úgy, hogy számos kedvezményt nyújtva minél szélesebb réteg számára válhasson elérhetővé a siófoki nyaralás.


Cél: a belföldi turizmus fellendítése

Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai és marketingigazgatója kiemelte: minden évben felmérést készítenek, hogy a májustól szeptemberig terjedő időszakban a hazai lakosság milyen úticélokat részesít előnyben. A lakosság kiemelt úticélja a Balaton, 100 utazni szándékozó magyar közül 41-en a Balatont részesíti előnyben.

A belföldi turizmus több pilléren álló, roppant fontos pontja a gazdaságnak, hiszen a turisták által generált bevételek a nemzetgazdasághoz 8-9%-ban járulnak hozzá, emellett pedig igen nagy a munkahelyteremtő ereje. Dr. Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályvezetője hangsúlyozta: bár a gazdasági recesszió a hazai turizmus területén is éreztette hatását, de a 2011-es évben már hozott némi javulást. Még nem nyújtott olyan jó teljesítményt, mint nemzetközi szinten, ám a 2012. első negyedéves adatok további növekedésre adnak reményt.


Mozgalommá váljon a hazai üdülés!

A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke, Hoffmann Henrik azt reméli, hogy hamarosan a hazai üdülés is olyan mozgalom lesz, mint a hazai termékek vásárlása. Hiszen Magyarországon megvannak azok a páratlan értékek, és a felhőtlen kikapcsolódáshoz szükséges feltételek, amelyek vonzóvá teszik a hazai turizmust. Siófok pedig már nem csak a nyári szezonban, hanem egész évben érdekes. Több, mint 6 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a városközpontban, melynek köszönhetően új főtér várja az utazókat. Megjelenésében és funkciójában is megváltozott 100 éves siófoki víztorony; teraszáról a környék legszebb panorámája tárul a nézelődő elé, a legfelső szinten kialakított forgó kiállítótérből akár egyhelyben ülve is körbenézhetünk a magasból.


Jelentős megtakarításokkal nyaralni

A nyaralás anyagilag megviseli a pihenni vágyókat, ám idén számos kedvezményt lehet igénybe venni annak érdekében, hogy minél szélesebb réteg tudjon pihenni és szórakozni a vakáció alatt.

A tavaly bevezetett SZÉP kártya igen nagy népszerűségnek örvend, egy év alatt 550.000 regisztrált felhasználó, 28 milliárd Ft értékben vett igénybe szolgáltatásokat szállásra (23%), vendéglátásra (53%) és szabadidős tevékenységre (14%).

2011-es sikerén felbuzdulva a SiófokNights karszalag kuponkedvezményei mellé június 23-tól a családok igényeihez igazodó SiófokNights Family is elérhető, mely 120.000 Ft megtakarítást eredményez a nyár fővárosában pihenőknek.

Egy diszkóbelépő áráért tiéd Siófok, illetve Egy családi vacsora áráért tiéd Siófok szlogennel indítjuk ismét útjára a Siófok Nights és a Siófok Nights Family kedvezményekre jogosító karszalagokat. A Siófok Nights esetében azokat a nagykorú fiatalokat célozzuk meg, akik kifejezetten a bulik kedvéért jönnek Siófokra. Egy karszalaghoz 30 db, egyenként 50% kedvezményre és ingyenes belépésre jogosító kupon jár. A karszalag ára: 3500 Ft, és 100.000 Ft fölötti értékben nyújt megtakarítást. A Siófok Nights Family-vel azoknak a 3-5 fős családoknak nyújtunk kedvezményt, akik a nyári szünetben, csak főszezonban tudnak nyaralni menni, és Siófok ideális számukra a sekély víz és a homokos föveny miatt is. Egy karszalaghoz 30 db, egyenként 50 % kedvezményre vagy ingyenes belépésre jogosító kupon jár, melyet 2 felnőtt és 3 (14 éves kor alatti) gyermek együttesen vehet igénybe; 5000 Ft-ért 120.000 Ft fölötti összeget takaríthatnak meg vele” – ismertette Barna Katalin, a Siófok Nights projektvezetője.


Pünkösdtől nyár lesz Siófokon

„Május 25-én indul az idei balatoni nyár, Siófok város erre maximálisan felkészült. A beruházásokon túl nívós rendezvényekkel is igyekszünk növelni Siófok vonzerejét. A város számos fesztiválnak ad otthon idén nyáron, a tavaly megújult szabadtéri színpadon pedig minden hétvégén színvonalas műsorokkal várjuk az érdeklődőket. A szezonnyitó is igen látványos és élvezetes lesz, hiszen a Kálmán Imre szobortól hintós ünnepi díszmenet indul, a kikötőbe érve Siófok polgármestere átveszi a város kulcsát és díszpolgárrá avat egy neves személyt. Úgy gondolom a program méltán fogja tükrözni a teljes szezon sokszínűségét” – mondta Démuth Pál, Siófok alpolgármestere.


Balatoni nyár az m1-en

A tavalyi nagy siker miatt részben idén is a Balatonra költözik a köztévé, ugyanis a Balatoni nyár című műsor minden nap jelentkezik az m1-en. Gazsó L. Ferenc, az MTVA Tartalomelőállítási vezérigazgató helyettese összegezte: 2011 nyarán a televízió összesen 300 munkatársa dolgozott a műsoron, és 8164 perc élő adást sugároztak. Idén június 11-én indul a műsor és szeptember 2-áig jelentkezik minden nap délelőtt az M1-en, valamint az MR1 Kossuth Rádió is folyamatosan bejelentkezik a Balatonról. A Balatoni nyár műsorvezetői Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő, Szentpéteri Eszter és Szente Vajk, Novodomszky Éva és Gaskó Balázs, valamint Jegyes-Tóth Kriszta és Fülöp László lesznek.


Hajózás minden korosztálynak

A Balatonnál igen nagy népszerűségnek örved a hajózás, így a Balatoni Hajózási Zrt. rendkívül változatos lehetőségekkel várja a nyaralókat. Dr. Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója elmondta: minden korosztály igényét ki tudják elégíteni. Menetrendszerinti hajó- és kompjáratok 0-99 éves kor között állnak a vendégek rendelkezésére; sétahajós Naplemente túrát vagy grill party-t, esetleg borkóstolóval egybekötött egynapos hajókirándulásokat a családoknak, baráti társaságoknak ajánlják; a Diszkóhajók retro és mai slágerekkel várják a fiatalokat; a Gyerekhajók kalóz, illetve bohócműsorral a kicsiknek kedveznek.


Fürdőtó vagy halastó?

A Balaton kapcsán a kérdés soha el nem évülő felvetés, hiszen turisztikailag a tónak elsősorban a pihenésre vágyó vendégeket kell kiszolgálnia. Az idegenforgalomnak ugyanakkor egy meghatározó szegmense a horgászturizmus is, a pecások pedig rendre azért panaszkodnak, hogy kevesebb hal úszkál a Balatonban, mint néhány évtizede. A jelenlegi kiváló vízminőség mellett a tó halállománya nem lesz gazdagabb, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. mindemellett mindent megtesz azért, hogy a halőrzés folyamatos fejlesztésével megóvja a tó halait, és – többek között a közfeladatok maradéktalan teljesítése mellett – segítse a magyar tenger turisztikai vonzerejének megtartását – hangsúlyozta Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.


Programok a sport szerelmeseinek

A kulturális és szórakoztató programok mellett a sport, ezen belül is a kerékpározás és a hajózás szerelmesei is megtalálhatják a kihívásokat a Balatonon.

A Tour de Pelso 10 éve indult el először, 180 nevezővel. A tavalyi évben már 2000 induló rótta le kerékpárjával a távokat a Balaton körül. Idén 200, 76 és 25 km-es versenyek indulhatnak a biciklisek, ki-ki edzettségi szintje és bátorsága szerint.

A Balaton Zöld Szalagja elnevezésű verseny az első elektromos hajókkal megrendezett regatta lesz, amely június 24-én indul Balatonkeneséről. Június 29-én pedig a Borregattán vehetnek részt a vitorlázás szerelmesei. Az idén 2. alkalommal megrendezendő versenyen együtt vannak a legjobb borászok és a legjobb vitorlázók, hiszen csak akkor lehet nevezni, ha a legénység tagjai közül legalább egy személy borász.

Fotók: Lantai József


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS