Hetedhéthatár | Karácsony bélyegkisív

Kultúra, művészet

Karácsony bélyegkisív

A Magyar Posta hagyományai szerint idén is forgalmi bélyeg kibocsátásával köszöntötte a Karácsonyt. Az ünnepi jókívánságok postára adásához ezúttal egy 130 Ft névértékű, aranyfóliával díszített bélyeg jelent meg. Ez év Karácsonyán Udvardi Erzsébet festőművész Angyalos Madonna című alkotása került a bélyegre. A szóló bélyeg mellett bélyegkisív is megjelent, melynek keretrajzán magyar, angol és német nyelvű ünnepi jókívánságok olvashatók.

A bélyegkisív

A Badacsonytomajon élő és alkotó festőművésznő, Udvardi Erzsébet 1929-ben Baján született. Kiváló és érdemes művész, munkásságát több díjjal is elismerték, 1999-ben Kossuth-díjat kapott. Kratochwill Mimi művészettörténész a következőképp mutatta be: „A művész életművének fontosságát és egyedülállóságát eddigi munkásságából mérhetjük le. Művészetét, érdeklődési körét az egyházművészeti alkotásai és biblikus táblaképei, gyermekkoráról, szüleiről festett emlékképei, mitológiai ihletésű művei, az irodalom nagyjainak alkotásaiból sugallt illusztratív jellegű olajfestményei és a Balaton-felvidék inspirálta képei töltik ki. Kompozíciói olajfestményekben, falképekben, pannókban, akvarellekben, szén- és ceruzarajzokban valósulnak meg, mindig az adott témához, a helyhez szabott lehetőségek szerint. …A Biblia mindig is ihlető erőt adott és ad Udvardi Erzsébetnek művészi munkájához. … Látvánnyá varázsolja az Írás szavait és átlényegíti, sajátosan egyéni véleményű mai képekké.”

A postai díjszabásnak megfelelően ezúttal is rendelkezésre állnak korábbi évek bélyegei. A 2010-ben kibocsátott Mária a kisdeddel (80 Ft) c. bélyeg idén a korábbitól eltérő aranyfóliával került utánnyomásra.

Idén is lehetőség nyílik arra, hogy nagykarácsonyi bélyegzéssel küldjük üdvözleteinket távol élő szeretteink számára, hiszen a hagyományok szerint az adventi hetek alatt ismét lesz Nagykarácsonyban alkalmi bélyegzés.

Alkalmi boríték, első napi bélyegzéssel

(Forrás: Posta)

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Karácsony bélyegkisív”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés