Pécs a díszvendég az idei Utazás Kiállításon • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Pécs a díszvendég az idei Utazás Kiállításon

Díszvendégként vesz részt Pécs városa a 37. Utazás 2014 – Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon 2014. február 27. és március 2. között. A legfontosabb hazai turisztikai vásáron a kilenc turisztikai régió elsősorban komplex, családbarát élményeket mutat be, számtalan programmal, szakmai eseménnyel színesítve a palettát.

Pécs standjának látványterve

Pécs standjának látványterve

Az idei évben hazai díszvendégként Pécs mutatja be értékeit a világnak: kétezer éves történetét, kulturális hagyományait csakúgy, mint kreativitását és nyitottságát az új iránt. Számos látnivaló várja a vendégeket Magyarország egyik legrégebbi, műemlékekben is rendkívül gazdag településén, mely az elmúlt években komoly változáson ment keresztül. A 110 négyzetméteres pécsi stand tükrözi azt az innovációt és szemléletet, amely a város kulturális értékeinek megújítását is jellemzi. A hagyományos Zsolnay-motívumokat felhasználó, negyedívben meghajlított standelemek ötvözik a múlt és a jövő adta lehetőségeket. Átjárható, változó tartalomra alkalmas felületükön a város 2000 éves múltja és gazdag programkínálata elevenedik majd meg, élményt adva minden korosztálynak.

Pécs 2010-ben már bizonyított, de a városban jelenleg is több jelentős fejlesztés zajlik, melyek még vonzóbbá teszik a települést az oda érkezők számára: az elmúlt héten újra megnyílt a családok számára nagy élményt jelentő, földalatti vájatot idéző Bányászati Múzeum, rövidesen megnyitja kapuit a nagyközönség előtt Magyarország első, Középkori Egyeteme, megújul a római kori Cella Septichora, a zsinagóga, a horvát színház, az állatkert; komoly turisztikai fejlesztéseket valósít meg a Pécsi Püspökség. 2015-ben pedig ismét Pécs rendezi az Európa Cantat-ot, melyre már 2014-ben felvezető évet tervez.

Az elveszettnek hitt , majd megkerült Zsolnay váza is látható lesz a vásáron

Az elveszettnek hitt, majd megkerült Zsolnay váza is látható lesz a vásáron

Pécs standjának izgalmas kínálata minden bizonnyal számos látogatót vonz majd. A fő attrakciók között szerepel többek között a 107 éve elveszettnek hitt, 19 millió forint értékű váza kiállítása, a Zsolnay kerámiák motívumai alapján tervezett ruhák bemutatója, a 80 fős Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar koncertje, de a helyszínen csodálhatják meg a látogatók a Porcelán Manufaktúra festőasszonyainak tevékenységét vagy 3D túrák formájában saját maguk által irányítva járhatják körbe a pécsi nevezetességeket. Mindezt a legmodernebb technikákkal, igazi élményt jelentő formában tárja Pécs a látogatók elé.

A vásár szakmai napján, február 27-én 12.30-kor Pécs városa sajtótájékoztatón mutatja be kulturális értékeit, jelenlegi és jövőbeni fejlesztéseit, valamint a látványosságként is különleges standját. A kiállításon való részvétel főszervezője a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. A stand elhelyezkedése: A pavilon 311/A.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS