Shakespeare-szonettek a Pécsi Harmadik Színházban • Hetedhéthatár

Színház

Shakespeare-szonettek a Pécsi Harmadik Színházban

Shakespeare_3Április 15-én a Pécsi Harmadik Színházban lesz látható este 7 órától Mándy Ildikó Társulata előadásában a Shakespeare szonettek előadás. Mándy Ildikó Társulata – mely 1999-ban alakult –
2008-ban kezdte el egy Shakespeare-tetralógia megvalósítását. Feldolgozták a Macbeth-et, a Rómeó és Júliát, a Hamletet kétféleképpen is, és a sorozat záró darabjaként született meg a Shakespeare-szonettek című előadás, melyben az egyéni hangulatú látványvilág mellett Szalontay Tünde révén a színészi játék dominál. A szonettek Szabó Lőrinc fordításában hangzanak el. Közreműködik: Károlyi Balázs.

Mándy Ildikó Harangozó Gyula-díjas koreográfus így vall a produkcióról: ,,Az idő megállíthatatlansága, az elmúlás, a halál ott rejtőzködik minden pillanatunkban. A szonettek főszereplője maga az emberi idő (az Élet), benne a fiatalság, a szerelem, a hivatás, az utódlás, az elmúlás, a halál minden szépsége és gyötrelme. A szonettek szólnak szerelemről, szexről, szépségről, alkotásról, politikáról, erkölcsről, szenvedésről, halálról… 405 éve, hogy a 154 szonettből álló gyűjteményt 1609-ben kiadták. És mi változott?”

A társulat előadásait nemcsak a hazai közönség láthatta, produkcióikkal Németországban, Csehországban, Egyiptomban, Izraelben, Lengyelországban és Szlovákiában is vendégszerepeltek.

 

Shakespeare_2


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS