Kirak(h)atod a kirakatba! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Kirak(h)atod a kirakatba!

A Budapest Bank Kirakat Kiállítás keretében május 25-től június 30-ig a főváros V. kerületében a nem rendeltetésszerűen használt, üresen álló kirakatok élettel, műalkotásokkal telnek meg, ráirányítva a figyelmet a szép épületekre, portálokra.

A közízlésformálás, szépérzékfejlesztés egyik legfontosabb formája, a rendezett kirakat, kissé elfeledettnek tűnik. Mindenki nap mint nap találkozik kirakatokkal, üzletportálokkal, feliratokkal, emblémákkal, melyek hol jobban, hol kevésbé, vagy igen silányan sikerülnek. Ez köszönhető annak is, hogy nem megfelelő szakembereket bíznak meg a munkákkal, költségkímélés címén. Pedig a szakszerű dekoratőr munkára költött kiadás a bevétel emelkedését szolgálhatná, hiszen szívesebben térünk be olyan üzletbe, melynek esztétikus, tiszta a portálja és látványos a kirakata. Nem lehet elhanyagolható a város összképe szempontjából sem, hogy a már meglévő, régen jól működő üzlethelyiségek ne üresen tátongjanak a városaink legfrekventáltabb helyein, ezzel rontva az összbenyomást és a hangulatot.

A működő és nem funkcionáló üzletek között számos rendelkezik gyönyörű portállal, melynek állagmegóvása is rendkívül fontos feladat, hiszen szerves része az épületnek, melyben elhelyezkedik. A kirakattal rendelkezők még a szemet is vezetik. Nem véletlenül a legfőbb feladata a vevő becsalogatása, vásárlásra ösztönzése.

kirakhatod

 

A kiállításon művészeti középiskolák és felsőoktatási intézmények hallgatóinak munkái fognak szerepelni, legyen az szobor, dísztárgy, textilkép, grafika, vagy festmény. A művek pályázat útján kerülnek kiválasztásra, a május 1-ig beadott terveket szakértőkből álló zsűri véleményezi, majd a legjobb tervek alkotói május 22. és május 25. között rendezik be a kirakatokat. A kiállítás mellett ekkor kezdődik a május 30-ig tartó közönségszavazás is, melynek zárónapján délután 5 órakor kerül sor a díjak átadására a Palomában.

A pályázat pénzdíjas elsősorban, de különdíjak is kiosztásra kerülnek. Nem titkolt cél a fiatal tehetségek szóhoz juttatása, a művészeti élet felfrissítése, így adva publicitást azoknak a diákoknak, akik másként nem kaphatnak lehetőséget önmaguk kifejezésére.

A kiállításról bővebb információ a kirakatkiallitas@gmail.com e-mail címen kérhető.
A kiállítás Facebook-oldala ide kattintva érhető el.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS