Szigetvári óriáskerék • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Szigetvári óriáskerék

Ismét filmváros lesz Szigetvár, még ha csak egy hétig is. A Mayaluna Films Kft. és a Dél-dunántúli Filmalap együttműködésében valósul meg egy reklámfilm forgatása a héten, Szigetváron.

A kép illusztráció (forrás: internet)

A kép illusztráció (forrás: internet)

A film több mint 40 fős nemzetközi stábja egy 60-as évekbeli angliai vurstli hangulatát teremti meg a város főterén. Az egész héten át tartó felkészülés nagyon látványos, ugyanis már hétfőn felállították a díszlet központi elemét alkotó 12 méter magas óriáskereket, melyet egy kamion hozott egyenesen Angliából a forgatás kedvéért, a sok mutatványos bódé a lampionsorokkal szintén különleges hangulatot ígér a város utcáin. A forgatások éjszaka lesznek a Zrínyi téren és a környező utcákban a hétvégén. A Mayaluna Films a produkcióhoz szigetvári és pécsi vállalkozások szolgáltatásait veszi igénybe a Filmalap szervezésében.

Szigetvár Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal nagyon nyitottan és filmbarát módon fogadta a produkció érkezését. A Filmalappal régóta jól működő kapcsolat segítségével rendkívüli gyorsan és rugalmasan kezeli a nem kis felfordulást okozó eseményt és minden tőle telhető segítséget megad a feladat sikeres teljesüléséhez. Pécshez hasonlóan Szigetvár is a filmbarát városok közé tartozik, ahol a város vezetői jól felismerték, hogy a filmes produkciók jelenléte az idegenforgalmi és munkaerő-piaci bevételek mellett nagyban hozzájárulnak a város ismertségéhez és jó híréhez is.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS