Benedek Tibor a vízilabdán kívül a sajttal töltött lepényt is kedveli • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Benedek Tibor a vízilabdán kívül a sajttal töltött lepényt is kedveli

Az öt hónapja nyílt Trattoria Gusto étterem tulajdonosa, Szini Béla régóta ismeri a  magyar vízilabda válogatott kapitányát, Benedek Tibort és feleségét, az ex-modell Epres Pannit. Két hónapja vetődött fel először a közös munka gondolata. A fatüzelésű kemence, a házi tészták, a kiváló olasz alapanyagok és a minőségi ételek adottak voltak, ezt most kiegészítik családbarát programokkal. Ennek jegyében hétvégenként gyereksarok fogadja majd a vendégeket, a legkisebbek pedig pizza készítő versenyen mérhetik össze tudásukat.

Benedek Tibor és Szarvas István

Benedek Tibor és Szarvas István

Benedekék korábbi otthona, Recco, nem csupán a vízilabdáról, hanem a földrajzi eredetvédett (IGP, indicazione geografica protetta) focaccia di Recco-ról is híres, ez utóbbi egy sajttal töltött vékony lepény, amely többféleképpen ízesíthető. A recepthez Manitoba lisztet és stracchino sajtot használnak, ez egyfajta krémes mozzarella, amely jól viseli a melegítést. Két vékonyra gyúrt lap közé halmozzák a sajtdarabokat, majd az így elkészült focacciát nagyjából 280 fokos sütőben 6-7 percig sütik, a tetejére pedig kerülhet paradicsom, rukkola, szardella, sonkák vagy ízlés szerinti alapanyagok, és készülhet édes verzióban is, mézzel és dióval.

Az olimpiai bajnok vízilabdázó készséggel válaszolt lapunk kérdéseire, de azt javasolta, hogy olyan asztalhoz üljünk, ahol látszik az étterem logója.

Hogy jött ez a gondolat, hogy beszáll ebbe az étterembe?

Olaszországból hazatérve rájöttünk arra, hogy leginkább az ételek és a valóban családias éttermek hiányoznak.

Mi fogta meg Önöket a Trattoria Gustoban?

A hangulata és kiváló csapat és nem utolsósorban az ételek.

Az Ön édesapja azt nyilatkozta, hogy nagyon büszke magára. Mit szól ehhez?

Ez jól esik, én még büszkébb vagyok rá.

Hány ember tud itt vacsorázni?

A három termében 150 férőhelyes Trattoria Gusto nem csupán a családokra gondol: hétközben borvacsorákat is szervez és ebédmenüt is kínál.

Fotó: Henter Pál


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS